Erick Rodriguez Santamaria

 FOTO: FEDERACIóN COSTARRICENSE DE FúTBOL
TUGA U KOSTARIKI

Pomoćnom treneru reprezentacije pozlilo na putu za Zagreb, preminuo je u Amsterdamu uoči utakmice

Dok je njegova Kostarika putovala u Hrvatsku, Santamariji je pozlilo, a onda su stigle najgore vrijesti
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2023. 20:51

Nogometne reprezentacije Kostarike i Ujedinjenih Arapskih Emirata u utorak su odigrali prijateljski susret u Zagrebu na Maksimiru. Utakmica je bila zatvorena za javnost, a slavili su Emirati s 4:1, no utakmica je bila u drugom planu zbog tragičnog događaja koji joj je prethodio.

Na putu prema Zagrebu pozlilo je tehničkom pomoćniku Kostarike Ericku Rodriguezu Santamariji, a ubrzo je stigla vijest kako je on i preminuo. Kostarika, predvođena kapetanom Keylorom Navasom koji je ranije dijelio svlačionicu s Lukom Modrićem u Real Madridu, se nalazi u turneji po Europi.

U petak su u Newcastleu s 3:1 pobijedili Saudijsku Arabiju, a onda su preko Amsterdama stigli u Zagreb.

"Namjeravali smo u subotu u 17.30 sati sletjeti u Zagreb, ali zbog više sile uzrokovane vremenskom nepogodnom u Amsterdamu, gdje smo presjedali, bilo je puno otkazanih letova i onih u kašnjenju. Iz Newcastlea nam je kasnio let za Amsterdam pa se nismo stigli ukrcati u avion za Zagreb. Tražili smo zatim čarter let ali nije bilo slobodnog leta", pojasnili su iz tamošnjeg Saveza.

Ekipa je u subotu prespavala u Amsterdamu da bi u nedjelju u 14 sati redovnom linijom nastavila prema Zagrebu. Tehnički pomoćnik reprezentacije Santamaria je ostao u bolnici u Amsterdamu nakon što mu je pozlilo na putu, a njegovo se stanje pogoršalo.

"U ranim jutarnjim satima u utorak mu se pogoršalo zdravstveno stanje i, nažalost, je preminuo u 15:45", objavio je kostarikanski Savez.

Linker
03. svibanj 2024 16:53