PAUL MARRIOTT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
ENGLESKI TRAGIČAR

‘Ponekad izgleda kao starleta, a sad je postao i problem reprezentacije. Uskoro mora otići iz kluba...‘

‘Empatija ga neće vratiti tamo gdje je bio prije dvije godine. Kritike su opravdane‘
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2022. 22:03

Nije lako Harryju Maguireu. Stoper Manchester Uniteda već je duže vremena na udaru navijača Crvenih vragova zbog svojih igara u klupskom dresu, a sada su ga na zub uzeli i navijači engleske reprezentacije. Maguire je, naime, skrivio jedanaesterac na utakmici protiv Njemačke iz kojeg je Elf poveo s 1:0, a to je uzrokovalo novu salvu kritika.

Iako su Maguirea branili kolege Harry Kane i Luke Shaw, engleska nogometna javnost je puna negativnih komentara, a na neki način u njima prednjači Jamie Carragher. Bivši nogometaš i aktualni komentator u svojoj se kolumni za Daily Telegraph bavio upravo Maguireom.

image

Maguire je skrivio jedanaesterac u utakmici Engleske protiv Njemačke

BEN STANSALL Afp

"Moje pitanje za njega je ima li i dalje istu želju, istu energiju za nogometom kao što ju je imao prije nekoliko godina. Previše često izgleda kao da nosi sve svjetske probleme na svojim ramenima, više kao da je neka starleta nego autoritativni stoper kao što je nekada bio. Mislim da je prekasno da se stvari vrate na klupskom nivou. Još prošle godine sam napisao kako mislim da se bori za nastavak svoje karijere u Manchester Unitedu, a sada je jasno kako ovo mora biti njegova posljednja sezona na Old Traffordu, odnosno da treba neki svježi početak", napisao je Carragher i okrenuo se reprezentativnom dresu:

"On je sada postao problem reprezentacije. U zadnje dvije utakmice sam žalio Maguirea, a to nikako nije dobro za bilo kojeg sportaša. Empatija ga neće vratiti tamo gdje je bio prije dvije godine. Kritike njegovog nastupa protiv Njemačke su opravdane i Southgate mora odlučiti je li Maguire mentalno spreman za Svjetsko prvenstvo", zaključio je Carragher.

Linker
28. travanj 2024 10:33