JACOB KUPFERMAN Afp
PRIPREMNE UTAKMICE

Poraz Chelseaja u Sterlingovom debiju, slavlje Arsenala i Man. Cityja, udarac za Everton i golijada Bayerna

Nogometaši Chelseaja izgubili su od Charlottea prijateljsku utakmicu u SAD-u tijekom priprema za novu sezonu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 21. srpanj 2022. 08:02

Završilo je 5:3 za Charlotte nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca nakon što je regularnih 90 minuta završilo 1:1. U regularnom dijelu mreže su zatresli Pulišić za Chelsea i Rios za Charlotte, a za momčad Thomasa Tuchela 45 minuta je odigrao naš Mateo Kovačić. Valja reći kako je sinoć debi u dresu Chelseaja ostvario Raheem Sterling.

Bivši trener londonskih plavih, Frank Lampard, također se nije proslavio. Minnesota je s 4-0 torpedirala Everton koji je pao bez ispaljenog metka. S druge pak strane, uspjeh je ostvario Arsenal koji je s 3-1 bio bolji od Inter Miamija golovima Gabriela Martinellija, Eddieja Nketiaha i Reissa Nelsona. Gol utjehe za Miami zabio je Facundo Torres.

Manchester City slavio je s 2-1 protiv meksičkog kluba America. Oba pogotka za City djelo su Kevina De Bruynea, a onaj prvi je prava majstorija. Prošao je nekoliko igrača protivničke obrane,a zatim silovito opalio s vrha šesnaesterca. Za Americu je strijelac bio Henry Martin. Dodajmo kako su svoje debije upisale prinove u Cityjevom dresu; Julian Alvarez, Stefan Ortega i Kalvin Phillips. Još se čeka i debi njihova najskupljeg ovoljetnog pojačanja, Erlinga Haalanda.

Utakmicu s najviše golova odigrali su sinoć DC United i Bayern München (2-6). Za bavarski klub prvijence su upisala nova pojačanja, Sadio Mane i Matthijs de Ligt. Za Bayern su još zabijali Sabitzer, Gnabry i Zirkzee dok su posljednja dva gola na utakmici djelo DC Unitedovih Ku-DiPietra i Lehlanda. Gabriel Vidović je zaigrao za Bayern od prve minute i na terenu je proveo prvo poluvrijeme, dok je Josip Stanišić ušao na početku drugog dijela.

Jedini remi na sinoćnjim pripremnim utakmicama u Americi odigrali su San Jose Earthquakes i Celta Vigo. Za Amerikance je zabio Marcos Lopez, a za Celtu Vigo, a tko drugi nego Iago Aspas.

Linker
20. svibanj 2024 03:26