Portugalci su krivca za poraz pronašli u Franu Joviću

 Paul Greenwood/Afp/Profimedia
ZASMETAO MU I BROJ PREKRŠAJA

Portugalski izbornik opleo po hrvatskim sucima: ‘Kad dosudiš nepostojeći kazneni udarac samo tako...‘

Švicarska je s 1:0 pobijedila Portugal, a glavni sudac na toj utakmici bio je Fran Jović
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. lipanj 2022. 15:30

Švicarska je novi ciklus Lige nacija otvorila s tri poraza, no nadu u ostanak u A razredu vratila je pobjedom protiv Portugala. Haris Seferović postigao je najbrži pogodak u ovom natjecanju dosad, samo 56 sekundi nakon početka glavom je proslijedio loptu u mrežu za 1:0, a rezultat se do kraja nije mijenjao.

"Nastavili smo tamo gdje smo stali protiv Španjolske. Bili smo aktivni, krenuli smo s visokim intenzitetom, a izvukli smo i pouke iz prošlih utakmica", rekao je švicarski izbornik Murat Yakin.

Posebno je pohvalio svog zadnjeg veznog, kapetana Granita Xhaku.

"Bio je fantastičan, napredovao je iz utakmice u utakmicu te je protiv Portugala odigrao skoro bez pogreške. Akanji i Elvedi su također donosili defenzivnu stabilnost na stoperskim pozicijama", zadovoljan je bio Yakin.

Nešto manje zadovoljstva u sebi je imao izbornik Portugala. Između ostalog i zbog suca utakmice, poznatog hrvatskog arbitra Frana Jovića. Zasmetalo ga je što je Jović prelako pokazao na bijelu točku (kasnije je poništio odluku nakon konzultacija s VAR-om), a spomenuo je i četvrtog suca Marija Zebeca.

"Neću kritizirati, ali kad dosudiš nepostojeći kazneni udarac samo tako, nakon što je prije toga bio čisti prekršaj na sredini terena... Osim toga, pogledajte samo broj prekršaja i izgubljeno vrijeme. Četvrti sudac dobro zna što se događalo tijekom utakmice", izjavio je Fernando Santos.

U momčadi nije bilo kapetana i najboljeg strijelca Cristiana Ronalda, osjetilo se to u ofenzivnom učinku. Tek drugi put u posljednjih 13 nastupa ostali su Portugalci bez postignutog pogotka...

Linker
03. svibanj 2024 14:49