Rafael van der Vaart

 PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA Pro Shots Photo Agency/Ddp Usa/Profimedia
NIJE IH ŠTEDIO

Poruka legende kluba odjeknula zemljom: ‘Ti j**eni igrači morali bi biti prvaci, a kandidati su za ispadanje!‘

‘Trener? Nije on ništa kriv. Krivi su oni na terenu koji ne pokazuju ništa‘, kazao je
Piše: SNObjavljeno: 23. listopad 2023. 09:34

Četvrti uzastopni prvenstveni poraz proteklog su vikenda ostvarili nogometaši Ajaxa. Nizozemski velikan je u totalnom padu, čini se kao da ništa ne može zaustaviti put prema dolje momčadi trenera Mauricea Steijna. Josip Šutalo odigrao je čitavu utakmicu, a Borna Sosa izašao u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena u porazu 4:3 na gostovanju kod Utrechta.

Ajax je preokrenuo zaostatak od 2:0 na 2:3, Sosa je upisao čak dvije asistencije u tom preokretu, no domaćin je golovima u 71. i 90. minuti stigao do troboda u borbi začelja. Utrecht je sada na 16. mjestu, Ajax na 17., a iza njih je samo posljednjeplasirani Volendam.

Nakon dvoboja vodila se poprilično zanimljiva rasprava u TV-studiju u emisiji Planet Voetball, koja se bavi zbivanjima u nizozemskoj nogometnoj ligi. Vodili su je Rafael van der Vaart, nekoć i sam nogometaš Ajaxa te Pierre van Hooijdonk, svojedobno sjajni napadač Feyenoorda, Vittesea, Celtica...

- Ovaj Ajax danas meni igra nogomet... Ne znam, kao da gledam raketnu znanost. Neke stvari ne mogu se ni scenarijem opisati. Imam osjećaj da bi i mi ovdje iz studija mogli igrati s njima - rekao je van der Vaart.

U nastavku je bio još kritičniji.

- Ovo više nije Ajax kakvog poznajemo generacijama. Više nije bolji od svog protivnika čim se pojavi na terenu. To više nije tako. Ne postoji više takva kvaliteta u klubu. Čak i oni koji su nešto bolji igrači, odlutaju u prosjek u ovoj sredini. Da, može vam ovo zvučati patetično, ali ovakav Ajax u ovome je trenutku kandidat za ispadanje. To je tužno, ali je tako - podvukao je.

Nakon što mu je van Hooijdonk htio poručiti da je problem u treneru Steijnu koji očito nije na istoj valnoj duljini s igračima, van der Vaart je rekao:

- Besmislica! To je j**ena momčad i ti j**eni igrači koji su sada kandidati za ispadanje trebaju s ovakvim proračunom biti prvaci s dva prsta u nosu. Trener to mora moći učiniti. Nije Steijn ništa kriv. Krivi su igrači na terenu koji ne pokazuju ništa - kazao je van der Vaart.

Linker
01. svibanj 2024 14:07