Andres Iniesta

 YUICHI YAMAZAKI Afp
NEMA PREDAJE

Posebna priča velikog Andresa Inieste: Legenda u 40. godini napušta klub jer želi - igrati

‘Moja je želja bila umiroviti se u Vissel Kobeu. No, dogodile su se neke stvari na koje ne mogu utjecati‘
Piše: HinaObjavljeno: 25. svibanj 2023. 10:56

Andres Iniesta, proslavljeni 39-godišnji španjolski nogometaš i nekada član Barcelone, najavio je kako odlazi iz japanskog prvoligaša Vissel Kobea, ali i da još uvijek neće okončati karijeru.

Klub iz Kobea Iniesta napušta zbog činjenica da sve manje igre, ali je najavio i da nema namjeru staviti točku na sjajne igračke godine.

„Moja je želja bila umiroviti se u Vissel Kobeu. No, dogodile su se neke stvari na koje ne mogu utjecati. Igram sve manje i trener ima neke drugačije ideje. Napuštam klub, ali i dalje imam u planu igrati“, rekao je Iniesta koji je ukupno, od 2018. godine kada je došao u Japan, postigao 26 pogodaka i pritom 25 puta asistirao za ovu momčad. Vissel Kobe je nakon četrnaest odigranih kola vodeća momčad tamošnje J1 lige.

image
YUICHI YAMAZAKI Afp

Inače, Vissel Kobe je Iniesti bila tek druga momčad u profesionalnoj karijeri. Od 2002. godine pa sve do 2018. bio je član Barcelone s kojom je osvojio sve, u društvu s Messijem, Xavijem i ostalima.

Za španjolsku reprezentaciju je odigrao 131 utakmicu te je postigao trinaest pogodaka. Posebno upamćen ostaje onaj u finalu Svjetskog prvenstva 2010. godine kada je njegova Španjolska, tim pogotkom u 116. minuti, svladala Nizozemsku s 1-0.

Linker
02. svibanj 2024 14:20