Poljska bi mogla ostati bez suparnika u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za SP

 VALENTINE CHAPUIS Afp
KONAČNI RASPLET

Posebno bolan udarac za Rusiju: Najveći rivali idu direktno u finale, a oni su izbačeni s turnira za SP!

Poljaci tvrde da niti jedna reprezentacija neće zamijeniti Rusiju u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo.
Piše: S.N.Objavljeno: 03. ožujak 2022. 11:40

Suspenzija Rusije iz svih UEFA-inih i FIFA-in natjecanja povuklo je dosta pitanja, a jedno od najvažnijih je kako će se završiti dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Naime, Rusija je trebala igrati utakmicu protiv Poljske, a pobjednika te utakmice čekao je bolji iz dvoboja Švedske i Češke. Kada je FIFA suspendirala ruske nogometaše, pojavile su se različite opcije popunjavanja njihovog mjesta, ali izgleda kako će Poljska proći izravno u finale tih kvalifikacija.

Tom informacijom barata poljski Przeglad Sportowy pozivajući se na izvor iz poljskog nogometnog saveza. Naime, FIFA je imala nekoliko opcija, ali svaka je propala. Tako se razmišljalo da Poljska, Švedska i Češka odigraju mini-turnir od tri utakmice gdje bi svaka reprezentacija igrala protiv preostale dvije te bi ona momčad s najviše bodova otišla u Katar. Međutim, problem je što za takvo što trebaju tri termina odigravanja utakmica, a FIFA ih ima dva - 24. i 29. ožujka.

Druga opcija je bila da Rusiju zamjeni neka druga reprezentacija. U konkurenciji su bili Slovačka, kao reprezentacija koja je u skupini bila odmah iza Rusije; te Mađarska kao najbolja sljedeća momčad iz Lige nacija. No, obje momčadi imaju dogovorene utakmice u tom terminu te bi otkazivanje povlačilo razne kompilacije pa je FIFA navodno odlučila da jednostavno Poljsku proglasi pobjednikom utakmice protiv Rusije te da Robert Lewandowski i društvo za odlazak u Katar igraju samo utakmicu protiv pobjednika utakmice Švedska - Češka.

Linker
23. travanj 2024 02:56