Gabrijel Rukavina (arhivska fotografija)

 PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA MLADIH

Potpuni potop Dinama u Londonu, Chelsea izbacio Modre, ništa od velikog hrvatskog okršaja

Momčad Ivana Senzena pala je kao pokošena i završila svoje europsko natjecanje u ovoj sezoni
Piše: SNObjavljeno: 02. studeni 2022. 16:51

CHELSEA - DINAMO 4:0 (1:0 – Castledine (40‘), 2:0 – Flower (64‘), 3:0 – Cvetko a.g. (71‘), 4:0 – Runham (85‘)

LONDON: Stadion Cobham. Gledatelja: 200. Sudac: Iwan Arwel Griffith (Wales) Pomoćnici: Lewiss Edwards (Wales), Johnathon Bryant (Wales) Četvrti sudac: Carl Book (Engleska)

DINAMO ZAGREB (4-3-3): Pršlja – Ruškovački (od 65. Tonon), Katinić, Živković, Majdandžić (od 46. Cvetko) – Krdžalić (od 86. Vrbančić), Lukanić - Topić, Brkljača (od 65. Kanižaj), Rukavina – Šakota (od 46. Čuljak). Trener: Ivan Senzen

CHELSEA (4-2-3-1): Merrick - Acheampong, Akomeah, Murray-Campbell, Sturge – Dyer (od 79. Golding), Taurlainen – Mcmahon (od 61. Mothersille), Hall (od 83. George), Castledine (od 83. Runham) – McNelly (od 61. Flower). Trener: Edward Brand

Žuti kartoni: Cvetko (69‘), Lukanić (81‘), Katinić (90‘).

Crveni kartoni: -

Igrač utakmice: Leo Castledine



Piše: Ivan Alaupović

U 6. kolu skupine E juniorske Lige prvaka za mladu momčad Dinama savršen scenarij trebao je biti ovakav: Dinamo pobjedi Chelsea u Londonu, a Milan im pomogne u prolasku skupine tako što će na svom terenu slaviti protiv Red Bull Salzburga. Momčad iz Italije svoj je posao obavila (2:1), ali Dinamo...nije.

Momčad Ivana Senzena pala je kao pokošena i završila svoje europsko natjecanje u ovoj sezoni. Čak četiri puta morali su vaditi loptu iz svoje mreže dok s druge strane nisu uspjeli ugroziti gol domaćina. Porazom 4:0 ostali su na trećem mjestu dok je uz Milan, Salzburg prošao dalje kao drugoplasirana momčad.

Dinamo je puno bolje ušao u utakmicu, igrali su hrabro, odlučno, dalo bi se naslutiti, baš po prema planu trenera Senzena. U prvih pola sata igre imali su sedam konkretnih prilika, od kojih su tri otišla u okvir gola. Svaki je put opasan bio Gabrijel Rukavina, ali nažalost u ni jednom od pokušaja lopta nije otišla u gol. I onda, hladan tuš prije odmora. Hall se oslobodio nekoliko čuvara prije nego li ga je na rubu šesnaesterca srušio Živković. Loptu je namjestio Castledine, dvostruki strijelac iz prvog susreta u Kranjčevićevoj kojemu je očito Dinamo omiljena mušterija jer je i ovoga puta bio precizan. Prebacio je živi zid i kirurški precizno poslao loptu u lijeve rašlje, neobranjivo za Pršlju. Za engleskog napadača ovo je bio četvrti pogodak u natjecanju, treći protiv Dinama.

Nisu Modri djelovali ništa bolje ni u nastavku susreta. Štoviše, dogodio se potpuni raspad. Nije Pršlja ništa mogao u 64. minuti kad su Castledine i Sturge kombinirali, branič Chelsea je u nastavku akcije poslao povratnu loptu za Flowera koji je poentirao za 2:0 i tako se proslavio tek nekoliko minuta nakon što je ušao s klupe. A nedugo zatim zabio je pogodak još jedan igrač koji je ušao s klupe, ali u svoju mrežu.

U 71. minuti nakon ubacivanja s lijeve strane jedan engleski napadač bio je najviši u skoku, a lopta se odbila od Cvetka u Pršljinu mrežu za 3:0. Imao je priliku Dinamo u 77. minuti ublažiti ovaj poraz, ali je Čuljak najprije pogodio vratnicu, a u nastavku je akcije Rukavina pucao preko gola.

Konačan rezultat i potop Dinama osigurao je Runham pogotkom u 85. minuti za 4:0 i potpunu tugu u zagrebačkoj svlačionici.

Linker
17. svibanj 2024 11:19