José Mourinho nije nesklon odlasku u Saudijsku Arabiju

 ALBERTO PIZZOLI/Afp
NOGOMETNI ELDORADO

Potres u jednom od najbogatijih klubova svijeta: otjerali trenera, a sad ganjaju Mourinha i Zidanea

Mediji u Saudijskoj Arabiji pišu da Al-Ittihad neće štediti u potrazi za novim trenerom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. studeni 2023. 15:45

Saudijski Al-Ittihad smijenio je trenera nakon niza loših rezultata. Nuna Espirita Santa zamijenit će njegov dosadašnji pomoćnik Hassan Khalifa, a klub je krenuo u potragu za novim stručnjakom.

U ovom trenutku još nije poznato tko bi to mogao biti, no imajući u vidu koliko Saudijci ‘pate‘ na poznata i priznata imena, ne bi bilo čudno da trajno rješenje klub Karima Benzeme i N‘Gola Kantea pronađe u legendarnom portugalskom treneru Joséu Mourinhu.

Aktualni trener Rome jedan je od kandidata za trenera Al-Ittihada, barem tako tvrdi engleski Mirror. Mourinho je nedavno izjavio kako je dobio ‘najveći i najluđu ponudu‘ u trenerskoj povijesti, a ona je navodno bila iz saudijskog Al-Hilala. Međutim, odbio ju je jer je dao riječ igračima, navijačima i vlasniku Rome. Osim Mourinha, mediji u Saudijskoj Arabiji kao potencijalne mete spominju i Zinedinea Zidanea i Laurenta Blanca.

Mourinho nije nesklon mogućem odlasku u Arabiju, no teško da bi se to moglo realizirati prije kraja sezone jer ga ugovor s Romom veže do kraja aktualne sezone. No, već sljedećeg ljeta 60-godišnji Portugalac bi mogao otići po svoje ‘petro-dolare‘

- Ići ću u Saudijsku Arabiju u svoje slobodno vrijeme, ali uvjeren sam da ću jedno dana tamo i raditi. Ne znam kad, ali sam prilično siguran u to, za mene su tamo vrata uvijek otvorena - rekao je Mourinho u razgovori za egipatsku TV postaju MBC koja je u vlasništvu saudijske MBC grupe.

Priznao je kako je na njega utjecao i potez sunarodnjaka Cristiana Ronalda koji je u siječnju ove godine Manchester United zamijenio Al-Nassrom.

- Cristiano je prvi otišao tamo i odmah pružio drugačiju perspektivu. Igrači su isprva mislili da je to one-man show, ali su u ljeto shvatili da se sve stvarno mijenja. Mnogi igrači, ne samo u završnom razdoblju karijere, već i neki igrači u najboljim godinama karijere, dolaze tamo jer je konkurencija prava, ne samo u domaćoj ligi, nego je i Azijska Liga prvaka vrlo zanimljiva - objasnio je Mourinho.

Linker
19. svibanj 2024 19:19