Nenad Bjelica

 MARKO MRKONJIC Cropix
BEZ MILOSTI

Povezali Bjelicu s novim poslom pa krenuli u žestoku kampanju protiv njega: ‘Nije sposoban voditi taj klub‘

Eterom kruži navodna izjava visokog dužnosnika kluba koji je upravo ostao bez trenera
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 23. listopad 2023. 11:45

Aleksandar Stanojević više nije trener turskog prvoligaša Konyaspora. Bivši igrač i trener beogradskog Partizana dobio je otkaz u Konyasporu nakon što je momčad u posljednjih pet prvenstvenih utakmica osvojila samo jedan bod. Suradnja Stanojevića i Konyaspora potrajala je svega devet mjeseci.

Kao najozbiljniji kandidat za njegovog nasljednika spominje se Aykut Kocaman, nekadašnji trener istanbulskih klubova Fenerbahčea i Basaksehira. Kocaman je već vodio momčad Konyaspora u tri mandata. No, prilikom posljednjeg razlaza, u veljači 2020., između kluba iz Konye i Kocamana ostali su "repovi", pa su mnogi turski komentatori pomalo skeptični oko povratka 58-godišnjeg trenera "na mjesto nesreće".

Stoga turski mediji spominju i druge kandidate za upražnjeno mjesto trenera 14. momčadi tamošnje Superlige. A jedan od njih je i Nenad Bjelica, donedavni trener Trabzonspora. No, čini se kako je sa spominjanjem hrvatskog trenera započela i medijska kampanja – protiv njega. Naime, na spomen Bjelice pojavila se i navodna izjava neimenovanog člana Uprave turskog kluba, koji tvrdi kako "hrvatski trener nije sposoban voditi Konyaspor"!

U komentarima tamošnjih medija prevladava promišljanje kako bi novi trener trebao biti prioritetno – domaći čovjek. Uz prigodnu fusnotu: "ako trener već treba biti stranac onda u obzir dolazi stručnjak sa zapada kontinenta, a ne s Balkana ili istočne Europe"!

Linker
19. svibanj 2024 22:00