OLI SCARFF Afp
REAKCIJE NAKON PORAZA

Povijesna katastrofa Man. Uniteda, navijači u šoku, Ten Hag poručio: ‘Moramo sami sebe kriviti. Nema isprika‘

‘Oni moraju dominirati nado ovakvim ekipama. Bili su prespori‘, rekao je Paul Merson
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. rujan 2023. 19:12

Težak ligaški vikend imao je dvojac engleskih klubova iz Manchestera. Na svojem Old Trafford Manchester United je poražen od Crystal Palacea rezultatom 1:0, i time je United ostvario svoj najgori ulazak u prvenstvo u povijesti. Po prvi puta ikad Crveni vragovi su poraženi u četiri od prvih sedam utakmica. Strijelac jedinog pogotka za goste iz Londona bio je Joachim Andersen.

- Imali smo puno šansi i stvorili smo nekoliko dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Ove utakmice moramo pobjeđivati, pogotovo kod kuće. Teško za prihvatiti. Ima puno stvari koje treba pogledati i na kojima treba raditi. – rekao je Unitedova nova sedmica, Mason Mount, nakon utakmice.

- Čim smo dobili prvi gol, branili su se jako dobro što otežava kreaciju. Osjećam da smo imali nekoliko prilika za gol, ali bilo je teško čim oni povedu na 1:0, mi ganjamo igru cijelo vrijeme, teško je vratiti se u nju – nadodao je.

Poraz je komentirao je i trener Erik ten Hag.

- Vrlo je važno postići prvi gol. Ali ako ih primite, svejedno morate pobijediti. Morate pronaći način da pobijedite, a mi nismo, tako da moramo sami sebe kriviti - rekao je.

- Naravno (sezona je bila frustrirajuća), za sve. Pogotovo za navijače, to je frustrirajuće, ali i za nas. Moramo se držati zajedno, zajedno se boriti i biti bolji - pobrinuti se da postignemo poboljšanja. Ne možemo više promijeniti ovaj rezultat. Ono što mijenjamo je budućnost, a to je utorak u sljedećoj utakmici.

- Kada igrate protiv Palacea morate pobijediti, uz svo poštovanje. Naravno da je to zabrinjavajuće, moramo biti konstantniji, treba nam niz pobjeda. Mogu vam dati razloge, ali vi ćete to objasniti kao ispriku. Nema isprika. Primili smo samo tri prilike tijekom cijele utakmice, i to sve tri iz prekida.

Kritizitao je kako su igrači Uniteda odradili posljednji dio utakmice.

- Ne mogu reći da igrači nisu trčali. Ali završni dio nismo dobro odradili. Morate pokazati više volje da postignete taj gol. Nije stvar u sreći, ne možete to ovako objasniti.

Komentatorski tim Sky Sporta imao je svoje komentare.

- Oni moraju dominirati nad ovakvim ekipama. Bili su prespori – rekao je bivši igrač Arsenala Paul Merson.

Jednako loše popodne imali su i gradski rivali Manchester City. Građani su poraženi na gostovanju kod Wolverhamptona s 2:1, gdje je pobjednički pogodak postigao Hee-Chan Hwang.

- Čestitam Wolvesima, zaslužili su to. Imali smo šanse i mučili smo se nositi s tranzicijama, a oni su igrali jako dobro. Bili smo tamo i dobro smo se smjestili, a pitanje je kada je protivnik brži i brži, moramo to prihvatiti – rekao je Guardiola nakon utakmice.

- U Newcastleu smo bili miljama bolji nego danas i sada idemo na sljedeći susret - nadodao je.

Linker
10. svibanj 2024 02:03