JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
POTVRDIO SAVEZ

Poznat termin prijateljske utakmice za borbu protiv rasizma, evo kada će Španjolska i Brazil odigrati susret

Ova će utakmica služiti ‘jačanju predanosti protiv nasilja i rasizma u nogometu‘
Piše: HinaObjavljeno: 15. siječanj 2024. 15:58

Prijateljska utakmica Španjolska-Brazil protiv rasizma, organizirana kao reakcija na rasističke uvrede upućene prošle godine brazilskom napadaču Real Madrida Viniciusu, održat će se 26. ožujka u Madridu, objavio je španjolski savez.

U lipnju su savezi dviju zemalja naznačili da će se ova utakmica održati u ožujku na stadionu Real Madrida Santiago-Bernabeu, ali nisu priopćili točan datum.

Ova će utakmica služiti "jačanju predanosti protiv nasilja i rasizma u nogometu tako što će se napraviti veliko nogometno slavlje između dvije najmoćnije selekcije na međunarodnoj sceni", objavio je Španjolski nogometni savez (RFEF).

Rasističke uvrede upućene Viniciusu 21. svibnja tijekom prvenstvene utakmice u Valenciji dovele su do vala međunarodnog negodovanja i otvaranja istrage od strane španjolskih sudova.RFEF je tada priznao da španjolski nogomet ima "problema s rasizmom".

Unatoč tome što je sam predvodnik u borbi protiv diskriminacije u španjolskom nogometu, Vinicius je "nažalost navikao" na rasističke postupke na španjolskim stadionima, naglasio je njegov trener Carlo Ancelotti u studenom, nakon novih uvreda na račun brazilske zvijezde od strane navijača FC Barcelone.

U lipnju je četvorici ultrasa Atlética, optuženih da su krajem siječnja objesili lutku s igračevim likom na mostu u glavnom gradu Španjolske, zabranjen pristup stadionima na dvije godine.

Linker
17. travanj 2024 07:22