COSTAS BALTAS/AFP/PROFIMEDIA Costas Baltas/afp/profimedia
‘TO NIJE PRAVI PRISTUP‘

Predsjednik UEFA-e nije zabrinut: ‘Koliko ja znam Mbappé i Haaland ne sanjaju Saudijsku Arabiju‘

Samo europski klubovi mogu igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi
Piše: HinaObjavljeno: 31. kolovoz 2023. 12:41

Samo europski klubovi mogu igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi i Konferencijskoj ligi, rekao je u razgovoru za francuski L‘Equipe predsjednik Europske nogometne organizacije (UEFA) Aleksander Čeferin.

Bio je to odgovor čelnog čovjeka europskog nogometa na navode da Saudijska Arabija u bliskoj budućnosti želi imati svog predstavnika u elitnoj europskoj Ligi prvaka.

„Ne mislim da su novci Saudijske Arabije prijetnja europskom nogometu. Imali smo slične primjere i ranije. Nogometaši su odlazili u Kinu, iz te zemlje su se nizale velike ponude, ali kineski nogomet zbog toga nije napredovao. Takav pristup nije pravi, mislim da bi u Saudijskoj Arabiji, ili bilo gdje drugdje, trebali ulagati u obrazovanje i napredak trenera i igrača“, rekao je 55-godišnji Čeferin te se dotaknuo dvije možda i najveće nogometne zvijezde trenutačno u Europi.

„Koliko ja znam Kylian Mbappé i Erling Haaland ne sanjaju odlazak u Saudijsku Arabiju. Ponavljam, stvarno ne vjerujem da će se u bilo kojem smislu ugroziti kvaliteta naših natjecanja“.

Linker
25. studeni 2023 07:05