Livaković i ostali vratari će imati dosta problema s novom loptom

 PAUL ELLIS Afp
BRŽA NEGO IKADA

Predstavljena lopta s kojom će se igrati na SP u Kataru - noćna mora za sve vratare

Iz Adidasa su Al Rihlu predstavili kao loptu koja se kreće brže po zraku od bilo koje dosadašnje lopte te pruža najvišu razinu preciznosti i pouzdanosti.
Piše: S.N.Objavljeno: 30. ožujak 2022. 14:08

Svjetsko prvenstvo u Kataru se približava, sve je više poznatih sudionika ovog natjecanja, a ždrijeb skupina održat će se u petak. Idealno je onda vrijeme da Adidas predstavi loptu s kojom će se igrati na predstojećem Mundialu.

To je svjetski poznata firma i napravila pa je tako Adidas danas predstavio Al Rihlu, loštu koja bi trebala oduševiti sve ljubitelje brze igre, ali i zabrinuti vratare.

Naime, iz Adidasa su Al Rihlu predstavili kao loptu koja se kreće brže po zraku od bilo koje dosadašnje lopte te pruža, kako su rekli, najvišu razinu preciznosti i pouzdanosti.

"Nogomet je sve brži, preciznost i stabilnost lopte u zraku postaju iznimno važne, a naš novi dizajn je omogućio lopti da zadrži svoju brzinu u zraku znatno duže nego je to do sada bio slučaj", objasnila je Adidasova direktorica Franziska Loeffelmann.

Lopta je sastavljena od 20 dijelova koji su povezani specijalnim ljepilom na bazi vode, a cijena na Adidasovoj službenoj stranici je 155 eura. 'Al Rihla' na arapskom jeziku znači 'putovanje'.

Linker
30. travanj 2024 19:33