Tomas Brolin

 SCREENSHOT: TWITTER
NOVI IMIDŽ

Prepoznajte li ovu ikonu? Konkurirao je za Zlatnu loptu, a onda je prekinuo karijeru da bi prodavao usisavače

Osim prodaji usisavača po naprasnom završetku karijere okrenuo i igranju pokera
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2023. 19:50

Bio je jedan od najpoznatijih nogometaša sredinom 90-ih, a 1994. godine bio je četvrti u izboru za Zlatnu loptu. Riječ je o Tomasu Brolinu, bivšem napadaču švedske reprezentacije koji je igračku karijeru okončao naprasno u dobi od 28 godina, a danas se bavi prodajom usisavača.

Danas 53-godišnji Brolin karijeru je započeo davne 1984. godine u Nasvikensu, a kasnije je, između ostalih, igrao za Parmu, Leeds United i Crystal Palace. U dresu švedske reprezentacije skupio je 47 nastupa i postigao 27 golova između 1990. i 1995. godine. Kada je Brolin 1995. godine stigao u redove Leeds Uniteda imao je status prave superzvijezde, a tada su za njega platili velikih 4.5 milijuna funti. Nije ni čudno, jer u klub je stigao kao četvrti najbolji nogometaš svijeta nakon što je pomogao Švedskoj da završi na četvrtom mjestu na Mundijalu 1994. godine. Te godine najboljim je proglašen Hristo Stoičkov, ispred Roberta Baggia i Paola Maldinija, dok je Gheorghe Hagi podijelio mjesto s Brolinom. U Leeds Unitedu nije uspio, borio se s ozljedama i prekomjernom težinom, a navijači su ga svojevremeno proglasili najgorim igračem kluba.

image
BILDBYRAN/DDP USA/PROFIMEDIA Bildbyran/ddp Usa/profimedia

Zbog spomenutih problema s ozljedama i težinom kraj karijere je objavio 1998. godine.

- Ako želite nastaviti igrati na visokoj razini, morate trenirati svakodnevno, ali nisam bio voljan nastaviti raditi. Imao sam druge projekte na pameti. Kad sam prestao igrati, došao mi je jedan izumitelj sa svojom novom idejom o usisavačima i otvorio sam tu tvrtku, rekao je svojevremeno Brolin za FourFourTwo.

image
BILDBYRAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Bildbyran/zuma Press/profimedia

Osim prodaji usisavača Brolin se po završetku karijere okrenuo igranju pokera, a prvi put je na World Series of Poker nastupio 2006. godine.

Linker
30. travanj 2024 04:29