Vojko Bašić/Cropix
LOŠA VEČER

Primljeni gol u nadoknadi nije jedini peh: Dalić je možda ostao bez pola napada, sad ima tri opcije

Marko Livaja je uz bolni izraz lica, šepajući i držeći se za kuk, napustio travnjak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 25. ožujak 2023. 22:45

Kakav peh za Vatrene... Dva od četiri centarfora s popisa Zlatka Dalića pokupila su ozljede uoči ili tijekom ogleda s Walesom. Bruno Petković izašao je iz igre u 20. minuti ogleda Dinama i Rijeke prošlog vikenda, a Marko Livaja u 53. je napustio travnjak Poljuda protiv Velšana.

Nije još poznato kolika je težina Livajine ozljede, ali vidjeli smo da s bolnim izrazom lica, šepajući i držeći se za kuk prepušta mjesto Petru Musi. I što sad? Vatreni za tri dana igraju u Turskoj, pitanje je u kakvom će stanju biti Petković, a u ovom trenutku još veće ono o Marku Livaji.

image

Livaja protiv Turske

Ante Čizmić/Cropix

Musa i Andrej Kramarić ostaju jedini centarfori na Dalićevu popisu, s tim da potonji ne igra na toj poziciji. I protiv Walesa je bio na krilu, kao i tijekom katarskoj Mundijala, a na Poljudu se to pokazalo dobrim potezom, jer Kramarić je zabio za vodstvo Hrvatske.

Dakle, ako se Petković ne oporavi, a Livaju nova ozljeda odvoji od travnjaka, najrealnije je očekivati Musu u prvom sastavu. No, ako se ispostavi da ni Dinamov ni Hajdukov centarfor ne budu u stanju odigrati ni minutu protiv Turske, Dalić bi lako mogao posegnuti za nekim imenom iz rubrike pretpoziva. Ustvari, to bi bio poprilično logičan potez, jer u takvom - najnesretnijem scenariju - Hrvatska bi u Tursku stigla bez polovice predviđenih "špica".

image

Petar Musa

Ante Čizmić/Cropix

Pretpoziv su dobila dva napadača: Dion Drena Beljo i Dario Špikić. S obzirom na poziciju, mnogo je vjerojatnije da će Beljo upasti u kadar. U tom slučaju, odnedavni igrač Augsburga imat će šansu za debi pod hrvatskim grbom.

Perišić je siguran na lijevom krilu, Kramarić je očito "zakapario" poziciju desnog. Pašalić, Oršić i Vlašić bore se za jednu od tih pozicija, praktički je nemoguće da ih vidimo u vrhu napada. Ako se Dalić i odluči za nekog od navedenog trojca, onda će Kramarića postaviti na centarfora i lako moguće Vlašića na desnu stranu.

U svakom slučaju, velika šteta za Livaju... Na najgori način napustio je Poljud, gdje je već jednom zatresao mrežu u hrvatskom dresu. Bilo je to u 3:0 pobjedi nad Slovenijom 7. rujna 2021. godine.

Linker
19. travanj 2024 04:20