GEOFF CADDICK/Afp
TURBULENTNO RAZDOBLJE

Procurili novi detalji o Cristianu Ronaldu: Igrači su ga se bojali, jedan je na terenu dodavao samo njemu

Suigrači iz Uniteda bili su ‘preplavljeni‘ njegovom osobnošću, a par ih je imalo strahopoštovanje
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 28. travanj 2023. 06:22

Procurili su novi detalji vezani uz razdoblje koje je Cristiano Ronaldo proveo u Manchester Unitedu. Prema pisanju engleskih medija Portugalac je uvelike utjecao na igru i atmosferu momčadi prošle sezone, pa je tako jedan od video analitičara u analizi otkrio zanimljive detalje.

U analizi je zaključeno da je jedan neimenovani igrač Uniteda dodavao loptu gotovo isključivo samo Ronaldu, kako bi ovaj bio u što boljim odnosima s istim. Članovi osoblja koji su istraživali zašto se napadač bori za formu proučavali su snimke prije nego što su zaključili da je igrač uvijek dodavao Ronaldu zbog njegove zvjezdane reputacije.

Rečeno je da su suigrači iz Uniteda također bili ‘preplavljeni‘ njegovom osobnošću, a nekoliko ih je imalo strahopoštovanje prema njemu i činilo se da su se ‘zgrčili u njegovoj prisutnosti‘.

Vjeruje se da je Ronaldo u jednom trenutku rekao tadašnjem privremenom menadžeru Ralfu Rangnicku da ne želi Harryja Maguirea u timu zbog loše forme Engleza. Smatra se da je taj potez potkopao autoritet engleskog stopera kao kapetana. Maguireove muke nastavile su se ove sezone, s lošom izvedbom u 3-0 porazu od Seville u četvrtfinalu Europske lige. Maguire je bio suspendiran za Unitedovo polufinale FA Kupa protiv Brightona, a njegovo mjesto na stoperskoj poziciji preuzeo je Luke Shaw.

Englez je u paru s Lindelofom odigrao odličnu partiju, pa je za očekivati da je Maguire ponovno izgubio mjesto u početnoj postavi Uniteda, neovisno o dugoročnim ozljedama Varanea i Martineza.

Portugalski napadač proveo je burnu godinu i tri mjeseca na Old Traffordu nakon povratka u klub iz Juventusa u ljeto 2021. Ronaldo je zabio 27 golova u 54 nastupa u svim natjecanjima u svom drugom mandatu u Unitedu, ali neki smatraju da je imao negativan utjecaj u klubu.

Ronaldo se trenutno nalazi u Al-Nassru u Saudijskoj Arabiji nakon što je engleski velikan raskinuo ugovor s Portugalcem zbog njegovih komentara u intervjuu s Piersom Morganom u kojem je kritizirao klub, navijače i suigrače.

Linker
20. travanj 2024 04:54