ISABELLA BONOTTO/Anadolu Agency Via Afp
POTRESI U BELGIJI

Procurio razlog odlaska Courtoisa iz reprezentacije. Suigrač ga javno prozvao: ‘Trebao je biti lider‘

Vratar Real Madrida svojim je postupkom uzdrmao strasti u reprezentativnom taboru
Piše: SNObjavljeno: 21. lipanj 2023. 20:10

Belgija je u trećem i četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2024. upisala remi protiv Austrije (1:1) i trijumf kod Estonije (3:0).

Ipak, zbivanja na terenu nisu ono o čemu će se pričati. U prvi plan izbio je incident kojega je izazvao Thibaut Courtois. Vratar Real Madrida odlučio je napustiti kamp reprezentacije nakon utakmice s Austrijom, a medijima diljem svijeta počele su kružiti informacije kako se na taj postupak odlučio jer je izbornik Domenico Tedesco kapetansku traku odlučio dati Romeluu Lukakuu.

Prvi je kapetan, formalno, Kevin De Bruyne, koji je zbog ozljede propustio ovaj kvalifikacijski ciklus. Tedesco je nakon prve utakmice novinarima otkrio kako je dogovor bio da Lukaku bude kapetan u prvoj utakmici (protiv Austrije), a Courtois protiv Estonije.

Nedugo nakon toga, Courtois se oglasio na društvenim mrežama te optužio izbornika kako iznosi lažne detalje, a svoj odlazak iz kampa pravdao je medicinskim razlozima. Međutim, neki i dalje nisu mogli prijeći preko toga. Prvi koji je od igrača javno progovorio o situaciji jest Yannick Carrasco koji je zamjerio golmanu što je ostavio ekipu na cjedilu.

- Jasno nam je što je Courtois napravio, imali smo sastanak s trenerom o tome. Bilio smo razočarani njegovom reakcijom jer je traka oko ruke samo detalj. On je jedan od trojice kapetana u ekipi i svojim bi ponašanjem trebao dokazati da je lider. Je li u pitanju zaista liječnički pregled, ne znam, ali jedan od razloga odlaska je taj što nije dobio kapetansku traku - rekao je Carrasco za RBTV.

Strasti su se u Belgiji uzdrmale ispadanjem iz skupine na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a domaći mediji taj su slijed događaja okarakterizirali kao kraj zlatne generacije od koje su se nakon Mundijala oprostili Eden Hazard, Toby Alderweireld, Axel Witsel i Simon Mignolet.

Nakon četiri odigrana kola, Crveni vragovi se sa sedam bodova nalaze na drugom mjestu skupine F kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Njemačkoj.

Linker
27. travanj 2024 21:25