Prosinečki se javio na natječaj za izbornika Bolivije

 MASSIMILIANO FERRARO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
USKORO PONOVNO IZBORNIK?

Prosinečkom stigao poziv reprezentacije iz Južne Amerike! Žuti za SN: ‘Zvali su me, kakvo prijavljivanje...‘

‘Ne znam, meni na prvu zvuči OK, ali daleko od toga da mogu reći nešto ozbiljnije‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. kolovoz 2022. 11:33

Robert Prosinečki nije se naravno prijavio na nikakav natječaj za izbornika reprezentacije Bolivije.

- Ma kakvo prijavljivanje na natječaj, ne znam ni da to postoji - nasmijao se Prosinečki: - Istina je da su me zvali određeni ljudi i pitali jesam li zainteresiran za takav posao. Rekao sam im da mi to zvuči u redu, iako imam pregršt upitnika, ali za početak sam rekao da nisam nezainteresiran.

Prosinečki tečno govori španjolski, što je njima jako bitno. Ima Prosinečki i puno izborničkog iskustva, što im je također važno. Bolivija pak nije u dobroj situaciji što se tiče rezultata reprezentacije. U kvalifikacijama za Katar su bili tek na devetom mjestu, s 15 bodova u ukupno 18 odigranih utakmica. Na Transfermarktu selekcija vrijedi 18 milijuna eura. I nema igrača koji vrijedi barem milijun.

image
RANKO SUVAR Cropix

- Na prvu izgleda da će svakoga tko uzme Boliviju čekati težak posao. K tome, daleko je Bolivija, što će sigurno dodatno odbiti još neke. Ne znam, meni na prvu zvuči OK, ali daleko od toga da mogu reći nešto ozbiljnije, jer nismo ni imali nikakav ozbiljan sastanak - zaključio je Prosinečki.

Sportski portal Bolavip donosi kako se za posao nije javilo previše uglednih bolivijskih imena, a da je najviše prijava došlo od strane španjolskih trenera. Među njima je i nekadašnja legenda Reala Michel. Prosinečki sigurno ima najjače reference, ali tko zna što su mu Bolivijci uopće spremni ponuditi. Konkurentnu reprezentaciju sposobnu otići na veliko natjecanje po svemu nisu...

Linker
25. travanj 2024 06:51