Didier Deschamps sa svojim igračima

 FRANCK FIFE Afp
TEŠKO ZAMISLIVA SITUACIJA

Protivnik Hrvatske u golemim problemima: Svađe u svlačionici prepunoj zvijezda, velesili prijeti fijasko!

‘Imamo 14 ozlijeđenih igrača i tome se nemojte čuditi, jer već dugo upozoravamo na strašan ritam‘
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 22. rujan 2022. 08:39

Didier Deschamps sve je kratko i jasno objasnio prošlog tjedna kad je objavio popis za rujanske utakmice u Ligi nacija:

- Situacija baš i nije najmirnija...

Bilo je, doduše, i gore, 2010. godine na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi zbio se pravi fijasko zbog nezadovoljstva igrača, a i 2016. je buknuo seks skandal s Karimom Benzemom i Mathieuom Valbuenom kao glavnim protagonistima. No Francuska je danas, četiri godine nakon što je u Rusiji osvojila svoj drugi naslov prvaka svijeta, dosta uzdrmana. Ne samo zbog loših rezultata u Ligi nacija u kojoj im prijeti ispadanje iz elitnog društva, već i zbog ponovnih trzavica u momčadi.

Kylian Mbappe, najveća zvijezda u reprezentaciji prepunoj zvijezda, odbio se slikati sa suigračima iz nacionalne vrste zbog - autorskih prava. Novac zna biti problem, tenzije rastu, ali Deschamps se ne čini kao tip kojeg to sve previše muči. Prije sutrašnjeg ogleda s Austrijom više se požalio na brojne izostanke:

image

Didier Deschamps

FRANCK FIFE Afp

- Nogomet je kontaktni sport i naravno da se ozljede svima događaju, ali veći broj dvoboja visokog intenziteta pojačava taj rizik i jasno je da se posljednjih godina broj tih ozljeda povećava. Nadam se da će za dva mjeseca prije početka Svjetskog prvenstva situacija biti puno bolja nego sada za sve naše igrače.

Gnjave francuski novinari Deschampsa i pitanjima o Olivieru Giroudu, kojeg je vratio u reprezentaciju nakon što ga je izostavio u lipnju.

- Ne znam tko vam priča kakve priče, ali to me ni ne zanima. Na Giroudu je, kao i na svakom drugom igraču, da se dokaže svojim igrama. Konkurencija je stvarno, stvarno velika, a ja ću odlučiti tko će u Katar - odgovara Deschamps.

Ne može računati na niz sjajnih igrača, ali isto tako ih na raspolaganju ima pregršt. Francuska opasno visi da ispadne iz elitnog razreda Lige nacija, od mogućih 12 bodova osvojila je samo dva i ako danas ne dobije Austriju, polako mogu početi razmišljati o drugom razredu. A ako Austrijanci pobijede, Francuska ispada u niži rang bez obzira na ishod njenog ogleda u Danskoj u posljednjem kolu...

- Imamo 14 ozlijeđenih igrača i tome se nemojte čuditi, jer već dugo upozoravamo na strašan ritam utakmica. Ovo je nova, vrlo mlada reprezentacija, a Svjetsko prvenstvo je pred vratima. Trenutak je jako bitan kako bismo nastavili s razmišljanjem o kolektivu, zadržali momčadski duh. Ove dvije utakmice koje su pred nama pomoći će nam da izgradimo snažnije odnose među nama - optimističan je kapetan Raphael Varane.

Linker
18. travanj 2024 05:05