Ronald Koeman

 

 MAURICE VAN STEEN Afp
DOBRO ZA HRVATSKU

Protivnik Vatrenih šokiran lošom igrom svoje reprezentacije: ‘Nikada nisam imao takav tjedan‘

Nizozemci će morati napraviti veliki iskorak jer sljedeću utakmicu igraju u Ligi nacija protiv Hrvatske
Piše: HinaObjavljeno: 28. ožujak 2023. 12:44

Iznervirani nizozemski izbornik Ronald Koeman rekao je da je šokiran učinkom svoje momčadi u prvom tjednu povratka na čelo reprezentacije i da je potrebno drastično poboljšanje reprezentacije, koja sljedeći susret igra u polufinalu Lige nacija protiv Hrvatske.

To nije bio povratak koji je Koeman tražio na početku svog drugog mandata nakon što je zamijenio Louisa van Gaala dok su Nizozemci mlako startali u kvalifikacijama za Euro 2024.

"Moramo se poboljšati, prilično sam šokiran onim što sam vidio", rekao je.

Zbog virusa je prošlog tjedna pet igrača odustalo od puta u Pariz, gdje ih je Francuska porazila s 4-0, a Nizozemci su potom u ponedjeljak svladali Gibraltar s 3-0, ali uz mizernu igru nisu se ostvarile. Koeman nije skrivao nezadovoljstvo.

“Nije bilo dobro, prilično sam razočaran. Stvarno mora biti bolje. Moramo se i osposobiti jer ovo je stvarno bilo premalo”, rekao je Koeman novinarima. “Bio je to loš tjedan, puno se igrača u početku razboljelo. Tada smo teško izgubili od Francuske, a ni protiv Gibraltara to nije bilo dovoljno. Uskoro će morati biti bolje. Nikada nisam imao takav tjedan u svom prethodnom mandatu kao izbornik i nadam se da se neće ponoviti."

Nizozemci će morati napraviti veliki iskorak jer sljedeću utakmicu igraju u Ligi nacija u lipnju, kojoj su domaćini. Igraju s Hrvatskom u Rotterdamu 14. lipnja, a četiri dana kasnije idu u finale ili doigravanje za treće mjesto protiv Italije ili Španjolske.

"Ovo su glavni protivnici i mislim da će biti važno da imamo kompletan sastav", kazao je Koeman.

Linker
27. studeni 2023 17:43