Thomas Tuchel svoje će pulene na put ipak povesti zrakoplovom

 FRANCK FIFE Afp
ZADNJI DAN ZA SLANJE PONUDE

Prvak Europe na kup-gostovanje ide kombijima? Ma ne... Engleska Vlada dopustila je zrakoplov

Strahovalo se da će put do Middlesbrougha trajati 10 sati, no zrakoplov će ipak poletjeti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2022. 16:52

Putešestvije nogometaša Chelseaja ovih bi dana bilo zanimljivo pratiti, da se engleska Vlada slijepo držala svih onih i inih sankcija koje je nametnula aktualnom nogometnom prvaku Europe i Svijeta, nakon što je Roman Abramovič, superbogati Rus potpao pod njihove škare. No, voda će još jednom proći ispod londonskog mosta, a Chelseajev avion poletjet će predvečer prema planu za 400-tinjak kilometara sjeverno udaljeni Middlesbrough. Tamo će naime, na Riverside stadionu, Chelsea i Boro, kako ga zovu, u subotu zaigrati četvrtfinalni dvoboj FA kupa, najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu. Europski prvak na sjever neće autobusom ili kombijima...

Da je bilo po prvotno izrečenom, Chelsea za ovo gostovanje ne bi mogao potrošiti više od 20 tisuća funti, koliko je engleska Vlada dopustila klubu za svako pojedino gostovanje, bilo u prvenstvu ili u kup-natjecanjima. Gostovanje u Ligi prvaka kod Lillea moralo je biti uređeno po francuskom zakonodavstvu, a tu je Chelsea također prošao "lišo", makar se u srijedu, na dan uzvrata, Roman Abramovič našao i na listi sankcija Europske Unije.

No dakle, Chelsea će na put krenuti zrakoplovom, budući da je klupska delegacija uspjela, još za ovo gostovanje, ishodovati potrebna dopuštenja engleskih izvršnih vlasti. One naime, ne žele da Abramovič, ili bilo koji ruski tajkun na prostoru Otoka, zarađuju ozbiljan novac pa je tako sa Stamford Bridgea prema Downing Streetu moralo biti poslano dosta papira. Oni su, kako saznaju engleski mediji, uključivali detaljan plan troškova za svakog igrača i člana stručnog stožera te pratećeg osoblja posebno, glede gostovanja kod Middlesbrougha. Tek kad je sve skupa prošlo detaljan "skener" engleske Vlade, dano je klubu zeleno svjetlo da ode avionom na utakmicu...

image
DANIEL LEAL Afp
image

Thomas Tuchel svoje će pulene na put ipak povesti zrakoplovom

FRANCK FIFE Afp

Vlada je danas potvrdila da će posebna licenca koja Chelseaju omogućuje operativnost do kraja sezone uistinu i vrijediti do 30. svibnja, do kada se očekuje da bi klub već trebao imati i novog vlasnika. Po pitanju toga, klub je objavio da će ponude za kupnju primati do petka, dakle danas, do 21 sat po lokalnom, odnosno 22 sata po hrvatskom vremenu.

U ponedjeljak će onda, najkasnije u utorak, Chelsea službeno objaviti "shortlist", skraćenu listu onih čije su ponude zadovoljile sve uključene strane, a to uključuje aktualnu upravu kluba, klupsku humanitarnu zakladu koja trenutno vodi operiranje Chelseajem, američku investicijsku banku Raine, englesku Vladu i dio navijača Chelseaja. Izvori kažu da na "shortlistu", na užem popisu potencijalnih novih vlasnika neće biti više od četiri ponude.

Linker
11. svibanj 2024 13:30