Dean Klafurić

 RANKO SUVAR Cropix
SLUŽBENO JE PREDSTAVLJEN

Prvi Hrvat na klupi legendarnog kluba nakon 56 godina: ‘Volim Velež još iz dječačkih dana‘

‘Sjećam se tih nekih priča i evo prva utakmica je protiv Željezničara i veoma sam sretan zbog toga‘
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 16:46

Već nakon pet nekompletnih kola u Premijer ligi BiH tri kluba promijenili su trenere. U Sarajevu je Mirzu Varešanovića naslijedio Simon Rožman, u Igmanu Husrefa Musemića Dženis Ćosić, a Nedim Jusufbegović je napustio klupu Veleža. Danas je službeno predstavljen njegov nasljednik. To je hrvatski trener Dean Klafurić (51), koji je do sada vodio juniore Dinama, bio asistent Zoranu Mamiću u prvoj momčadi Dinama, ali i u Al Nassru i Al Ainu, a samostalno vodio Goricu, Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo u Hrvastskoj, te Legiju iz Varšave u Poljskoj, Ethnikos u Grčkoj i Honved u Mađarskoj.

- Jedino mjerilo je rezultat, došli smo stvarati, a da bi napravili rezultat moramo raditi korak po korak. Rezultat nije samo ono što se vidi, do rezultata treba doći radom. Dok sam bio dječak u bivšoj Jugoslaviji upoznat sam sa sinergijom između navijača Veleža i legendarnih nogometaša. Volim Velež još iz tih dana jer su uz Željezničar igrali uvijek dobro. Sjećam se tih nekih priča i evo prva utakmica je protiv Željezničara i veoma sam sretan zbog toga - kazao je Klafurić podsjećajući na utakmici finala Kupa iz 1981. godine u kojoj je Velež pobijedio Želju 3:2.

Uz Klafurića u njegovu stručnom stožeru bit će još dvojica trenera iz Hrvatske, Damir Milanović i Darko Đorđević. Zanimljivo je, Klafurić je prvi trener iz Hrvatske koji dolazi na čelo Veleža nakon punih 56 godina. Naime 1966/67. trener Veleža bio je Mirko Kokotović, dok je prvi trener iz Hrvatske na klupi Rođenih bio Osječanin Bernard Hügl od 1953. do 1955. godine. Klafurić je treći trener iz Hrvatske u Premijer ligi BiH ove sezone, nakon Branka Karačića koji vodi Posušje i Marijana Budimira koji je sjajno startao sa Širokim Brijegom.

Linker
30. travanj 2024 19:06