Ivan Rakitić stigao je u Saudijsku Arabiju

 AL-SHABAB
NAJPLAĆENIJI U KLUBU

Rakitić saznao koliko će zarađivati, bonus je fantastičan, osmijeh je odmah zamijenio suze

Bivši hrvatski reprezentativac je s Al-Shababom dogovorio suradnju do ljeta 2025. godine
Piše: Mislav ZnaorObjavljeno: 02. veljača 2024. 16:07

Kao grom iz vedra neba stigla je vijest da Ivan Rakitić (35) odlazi u Saudijsku Arabiju. Bivši hrvatski reprezentativac i osvajač srebrne medalje u Rusiji priželjkivao je završiti karijeru u svojoj Sevilli, mi smo se u Hrvatskoj potajno nadali da će pojačati neki klub iz HNL-a, no odigralo se tako kako se odigralo i Raketa je postao novi igrač Al-Shababa, 11. momčadi saudijske lige.

Na rastanku od Seville je zaplakao, ali prema svemu sudeći smiješak je ponovno na njegovu licu. Ivan Rakitić stigao je u Saudijsku Arabiju, a njegov dolazak objavom je obilježila i službena Instagram stranica saudijske lige. Ipak se radi o velikoj faci, igraču koji je s Barcelonom pokorio Europu, a s Hrvatskom svijet...

Rakitić je s Al-Shababom dogovorio suradnju do ljeta 2025., a prema godišnjem ugovoru od 15 milijuna eura postat će najplaćeniji igrač kluba. Prvi do njega je Belgijac Yannick Carrasco kojem na godišnjoj bazi "kapne" 13 milijuna eura. Spomenimo i da je Raketa samo za potpis dobio bonus od pet milijuna eura (u Sevilli je, primjerice, za cijelu sezonu dobivao osam milijuna eura)!

image

Ivan Rakitić; plaća u Al-Shababu

CAPOLOGY/SCREENSHOT

Na službeni debitantski nastup Raketa će morati pričekati dva tjedna, kada se nastavlja saudijsko prvenstvo. Njegov Al-Shabab nastavak prvenstva otvara gostovanjem kod Damaca našeg Domagoja Antolića, a od Hrvata ga u ligi još čekaju okršaji s Marcelom Brozovićem (Al-Nassr) i Markom Dugandžićem (Al-Tai).

Al-Shabab je, kao što smo veći naveli, trenutačno 11. momčad saudijske lige, ali samo četiri boda od zone ispadanja. Primarni cilj Rakete i društva je sačuvati prvoligaški status jer do borbe za azijsku ligu prvaka teško da će doći. A onda je novi prijelazni rok...

Linker
24. travanj 2024 18:59