Florentino Perez, predsjednik Reala

 ALAIN JOCARD Afp
PAPIR SVE PAMTI

Real će zbog Benzeme morati posegnuti u lisnicu, Francuzi zbog posebnog detalja potražuju milijun eura

Klauzula u ugovoru nove Zlatne lopte je poprilično jasna. Uzmaka ne smije biti.
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 25. listopad 2022. 18:26

Prošlog je ponedjeljka Karim Benzema proglašen najboljim nogometašem u 2022. Prošlu je sezonu završio postigavši 44 gola u 46 utakmica. Za svoja je postignuća napadač madridskog Reala dobio Zlatnu loptu. Njegovom su uspjehu nazdravljali i u Lyonu, klubu iz kojega se Benzema zaputio na Santiago Bernabeu.

Za spomenuti je francuski klub Benzema odigrao 148 natjecateljskih utakmica, postigao 66 golova i pridodao 27 asistencija. Još dok je igrao za Lyon Benzema je u ugovoru imao „ugraviranu“ klauzulu o bonusu od milijun eura ukoliko osvoji Balon d‘Or. Kada je Real 2009. otkupio njegov ugovor „naslijedio“ je i spomenutu klauzulu. Sada Francuzi, poslije 13 godina potražuju isplatu bonusa. Milijun bi mogao sjesti na adresu francuskog prvoligaša

image

Karim Benzema

JAVIER SORIANO Afp

Englezi ističu da bi Benzemin transfer u konačnici mogao narasti do 41 milijuna eura. U vrijeme realizacije transfera, Real je Lyonu isplatio rekordnu svotu od 35 milijuna eura. U međuvremenu Benzema je s Realom uzeo 23 trofeja. Među njima i pet naslova Lige prvaka. Dakle, neke bonuse je već ispunio u prethodnih 13 godina, a tome se sad pridodao i ovaj, koji je čekao da Francuz bude proglašen za najboljeg na svijetu.

Linker
07. svibanj 2024 18:27