TOM DUBRAVEC Cropix
GLAVNI PRIORITET

Real kreće u akciju: Namjeravaju prodati Francuza, dodati 30 milijuna i dovesti Joška Gvardiola!

Sjajni hrvatski stoper meta je više europskih velikana, ali Kraljevi su odlučni u svojoj namjeri...
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 10. prosinac 2022. 22:54

Joško Gvardiol zarađuje pohvalu za pohvalom za svoje odlične nastupe za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Privukao je pozornost klubova diljem Europe već na početku sezone partijama za Red Bull Leipzig, a zrelost koju pokazuje u Kataru, interes za 20-godišnjaka još je veći.

Prema pisanju portala GOAL.com, Real Madrid usmjerio je sve svoje napore da potpiše bivšeg Dinamovog braniča, a za sigurnu budućnost svoje zadnje linije, iz španjolske prijestolnice spremni su isplatiti oko 80 milijuna eura. Plan Los Blancosa je prodati Ferlanda Mendyja kako bi financirali transfer Gvardiola. Ovaj 27-godišnji Francuz ima ugovor za "Kraljevima" do 2025. godine, a ove sezone odigrao je 17 susreta u svim natjecanjima.

image

Ferland Mendy

ALVARO MEDRANDA Nurphoto Via Afp

Uz vrtoglavu cijenu i nekoliko klubova koji jure za njegovim potpisom, Leipzig bi želio unovčiti ovu priliku da proda Gvardiola po visokoj cijeni. Španjolski će divovi imati veliku konkurenciju od više europskih velikana. Interes za njegov potpis je pokazao Chelsea, a " u igri" su navodno i Paris Saint- Germain i Manchester United, ali u Madridu su odlučni privući Gvardiola.

Što god se dogodilo Hrvatskoj i Gvardiolu u polufinalu, on se uistinu pokazao na svjetskoj pozornici u najboljem svjetlu. U četvrtfinalu protiv Brazila imao sedam izbijenih lopti, iz ili na rubu svoga kaznenog prostora, pet "ukradenih", dva blokirana udarca i jedno presječeno dodavanje. Pokazao je i odličan raspon dodavanja, uspješno odradivši pet od sedam pokušaja pronalaska suigrača tzv. dugim loptama.


POGLEDAJTE NOVI MUNDOCAST

"Dalić i Modrić su napravili ključnu stvar! Hrvatska sada razmišlja na potpuno drugačiji način". To je jedan od zaključaka kojeg je donio Nikola Jurčević u našem novom Mundocastu u kojem smo analizirali sve viđeno na utakmici između Hrvatske i Brazila.

Linker
26. travanj 2024 08:00