Igrači Qarabaga

 Gladys Chai Von Der Laage/imago Sportfotodienst/profimedia
MODRI U EUROPI

Real poremetio raspored, a Dinamo će ovaj ogled pratiti s velikim interesom: ‘Kategorički tvrdim, sjajni su‘

U utorak nas čekaju uzvrati 3. pretkola borbe za najveće europsko klupsko natjecanje
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. kolovoz 2024. 10:02

Zbog UEFA-inog Superkupa između Real Madrida i Atalante koji je na rasporedu u srijedu, već u utorak odigrat će se svih 10 uzvratnih utakmica 3. pretkola Lige prvaka.

Navijači zagrebačkog Dinama s najvećim će zanimanjem pratiti ogled Ludogoreca i Karabaha koji je na rasporedu u 20 sati. Bugarski prvak je u prvom susretu u Azerbajdžanu ostvario prednost rezultatom 2:1 te kao favorit dočekuje uzvrat pred desetak tisuća gledatelja na svojoj Huvepharma Areni u Razgradu.

Kako bi bili što spremniji za jednu od najvažnijih utakmica sezone, u bugarskom klubu su odgodili nastup u domaćem prvenstvu prošlog vikenda, dok je Karabah u azerbajdžanskoj Premier ligi na domaćem terenu svladao Kapaz 3:0.

- Kategorički tvrdim da je Karabah momčad sa sjajnim međunarodnim iskustvom, vodi ih odličan trener, pravi su profesionalci. Tekpetey nam se teško ozlijedio, ali imamo puno igrača i moramo bez njega. Čeka nas izuzetno važna utakmica, ali igrači su nam u dobroj formi - rekao je Georgi Dermendzhiev, trener Ludogoreca.

Fenerbahče pod vodstvom čuvenog Josea Mourinha dočekuje Lille sa zaostatkom od jednog pogotka prednosti nakon što je u Francuskoj domaćin pogotkom u sudačkoj nadoknadi ostvario pobjedu od 2:1. Kako Ligue 1 još nije krenula, Lille će u Istanbul stići svježiji s obzirom na to da je Fener u subotu ugostio Adanu Demirspor u utakmici 1. kola turske Superlige.

image

Jose Mourinho

PIERO CRUCIATTI Anadolu Via Afp

Momčad za koju brani hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković slavila je rezultatom 1:0, a pobjednički pogodak postigao je u 34. minuti Edin Džeko na asistenciju Allana Saint-Maximina.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Početak sezone je težak, bilo nam je veoma važno ostvariti pobjedu i jako sam sretan zbog toga. Imali smo puno situacija pred suparničkim vratima, ali im istodobno nismo dopustili previše toga pred našim golom. Protiv Lillea moramo igrati kao protiv Adane i pritisnuti suparnika. U trenucima kad ćemo patiti, kada stvari ne idu kako bismo željeli, moramo ostati disciplinirani u defenzivi. Naravno, protiv Lillea ćemo morati stvoriti i više prilika nego u prvoj utakmici – poručio je Fenerov stoper Aleksander Djiku.

Krilni napadač Allan Saint-Maximin vjeruje da će publika biti od velike pomoći turskoj momčadi.

- Naši navijači imaju velik utjecaj sa svojom podrškom. Iz dubine srca želio sam da krenemo s pobjedom, jako sam sretan što sam asistirao i tako dao svoj doprinos. Još nisam na 100 %, treba mi još par utakmica.

Što se tiče ostalih parova 3. pretkola, Slovan iz Bratislave s prednošću od 2:0 putuje na uzvrat s APOEL-om na Cipru, norveški Bodo/Glimt ima minimalnih 1:0 s gostovanja kod poljskog prvaka Jagiellonije, dok će Twente pokušati nadoknaditi minus (1:2) protiv RB Salzburga.

PAOK je u prvom ogledu s Malmöom u Švedskoj izvukao 2:2, Rangersi su s kijevskim Dynamom odigrali 1:1, Ferencvaroš lovi 0:2 protiv danskog Midtjyllanda, FCSB i Sparta kreću od nule nakon 2:2 u Pragu, dok Spartin gradski rival Slavija ima velikih 3:1 uoči uzvrata s Royale Unionom u Belgiji.

Linker
10. rujan 2024 10:49