Karim Benzema

 Independent Photo Agency/Alamy/profimedia
PRESEDAN U MADRIDU

Real prvi put u povijesti nema ‘devetku‘. Poznato je tko bi trebao biti idući vlasnik kultnog dresa

Ako postoji broj po kojemu se razlikuju legende Real Madrida onda je to broj devet
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 03. rujan 2023. 09:10

Odlaskom Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju u madridskom Realu otvorila se pozicija startnog napadača, a samim time i legendarni broj devet ostao je na raspolaganju. Madridsku ‘devetku‘ oduvijek su okupirali najveći svjetski nogometni velikani, ali transfer politika Florentina Pereza u ovom prijelaznom roku rezultirala je povijesnom činjenicom - po prvi puta u povijest kraljevskog kluba devetka ostane zjapiti prazna.

Ljetos je u klubu predstavljen španjolski centarfor Joselu, ali on je preuzeo broj 14 čiji je prethodnik bio današnji konduktor veznog reda Manchester Uniteda, Brazilac Casemiro. Ostali kandidati također su zaobišli broj u širokom luku. Od napadača koji su već u momčadi, Vinicius je nedavno preuzeo sedmicu, a isto je učinio i klupski i reprezentativni kolega Rodrygo, koji se odlučio za broj 11, nakon što ga je ostavio Asensio.

Ako postoji broj po kojemu se razlikuju legende Real Madrida onda je to broj devet. Dok su igrači u nogometu još redovito nosili brojeve od 1 do 11, taj je broj u Realu okupirao Alfredo di Stéfano. Istaknuo se i Carlos Alonso González, koji je bio bolje poznat kao Santillana – igrač koji je u najduljem periodu nosio slavnu devetku ispred već spomenutog Benzeme. Bilo je tu još legendarnih imena, od Huga Sáncheza, ‘pravog‘ Ronalda, svojedobno i našeg Davora Šukera, pa onda i Cristiana Ronalda na jednu sezonu, dok nije preuzeo Raulovu sedmicu. Iste godine Benzema je napustio broj 11 i preuzeo spomenuti broj, koji je zadržao sljedećih 14 godina.

Teorija koja se provlači u Španjolskoj je ta da devetka čeka Kyliana Mbappéa, i samo njega. Bilo je ovog ljeta već transfer priča o centarforu Tottenhama Harryju Kaneu, kao i o nekim drugim imenima, ali na kraju su svi ti planovi pali u vodu i sve je ostalo na operaciji Mbappé, koju će klub napasti u sljedećim rokovima.

PSG je htio prodati Francuza, ali on je jasno dao do znanja da želi, protivno željama svog kluba, završiti godinu koja mu je preostala i biti slobodan na ljeto 2024. Tako će madridska devetka po prvi put ostati nenošena.

Linker
04. svibanj 2024 05:13