FOTO OLIMPIK Nurphoto Via Afp
PRETJERALI U SLAVLJU

Rekorder Tricolora sasuo paljbu po Argentincima: ‘Bio je to pravi napad na francuski narod‘

Svi smo protiv diskriminacije i rasizma. Mislim to i nadam se da ne griješim, kaže Lloris
Piše: SNObjavljeno: 19. srpanj 2024. 21:22

Argentinci ne mogu koristiti euforiju pobjede na Copa Americi kao izgovor za svoje rasističke povike o francuskoj reprezentaciji, smatra Hugo Lloris, bivši dugogodišnji kapetan i rekorder Francuske po broju nastupa.

Podsjetimo, zvijezda Chelseaja Enzo Fernandez objavio je snimku na društvenim mrežama na kojoj Argentinci vrijeđaju francuske reprezentativce afričkog podrijetla.

Krovna kuća svjetskog nogometa pokrenula je istragu nakon što je Francuski nogometni savez (FFF) snimku okarakterizirao kao rasističku i diskriminirajuću, dok je Chelsea pokrenuo interni disciplinski postupak protiv svojeg igrača.

- Nije važno jeste li u trenutku euforije jer ste osvojili važan trofej. Kad ste pobjednik, to zahtijeva još veću odgovornost - kaže Lloris i nastavlja:

image
TOM DUBRAVEC Cropix

- Svi smo protiv diskriminacije i rasizma. Mislim to i nadam se da ne griješim. Svi mi ponekad griješimo i nadam se da će izvući pouke iz toga.

Lloris smatra da Argentina zaslužuje priznanje za sve što je postigla posljednjh godina.

- Vi ste primjer za druge, posebno za djecu. Bio je to pravi napad na francuski narod, posebno na Francuze koji imaju neko afričko podrijetlo i obitelj.

Linker
06. rujan 2024 11:15