LAURENCE GRIFFITHS Afp
ODREĐEN JE STADION

Repriza finala Eura neće biti na Wembleyju, Engleska i Italija igrat će bez gledatelja, i to izvan Londona

‘Iako je Wembley naš dom, volimo odvesti reprezentaciju negdje drugdje‘, kaže engleski izbornik.
Piše: HINAObjavljeno: 17. veljača 2022. 12:42

Engleska nogometna reprezentacija igrat će svoje domaće utakmice u Ligi nacija u lipnju protiv Italije i Mađarske na stadionu Wolverhamptona u Molineuxu, objavio je u četvrtak Engleski nogometni savez (FA).

Utakmica protiv Italije 11. lipnja igrat će se iza zatvorenih vrata zbog nemira koji su izbili na Wembleyu u finalu Eura 2020. u srpnju prošle godine kada su Azzurri pobijedili izvođenjem jedanaesteraca.

No navijači će moći s tribina pratiti utakmicu protiv Mađarske 14. lipnja.

Zadnji put je engleska reprezentacija igrala na stadionu Molineux, koji sada može primiti 31.000 gledatelja, 1956. godine i tada je sa 5-2 pobijedila Dansku u kvalifikacijama za SP.

"Iako je Wembley naš dom, volimo odvesti reprezentaciju negdje drugdje kada je to moguće i posebice u fazi kvalifikacija za neki veliki turnir", izjavio je engleski izbornik Gareth Southgate.

"Ova godina nam se čini kao uzbudljiva avantura za engleske navijače i naravno da će tu ulogu odigrati i jedan od najvećih stadiona u zemlji", dodao je.

Engleska, koja u skupini A3 igra i protiv Njemačke, ciklus utakmica u Ligi nacija počinje gostovanjem u Budimpešti 4. lipnja.

Linker
24. travanj 2024 16:43