GLYN KIRK Afp
LE CHAMPIONNAT

Roberto De Zerbi preuzima Marseille: Talijanski stručnjak pokušat će vratiti Francuze u ‘mirnije vode‘

Klub je u zadnjih deset godina kontinuirano mijenjao trenere, bilo ih je čak 12
Piše: HinaObjavljeno: 25. lipanj 2024. 11:41

Talijanski nogometni trener Roberto De Zerbi (45) preuzima vođenje francuskog prvoligaša Olympique Marseillea, objavio je u utorak klub na svojim stranicama.

Deseterostruki francuski prvak Marseille je na naslov čekao od sezone 2009./10., a sezone 2019./20. i 2021./22. je završio na drugom mjestu. Prošlu je sezonu završio na osmom mjestu.

Klub je u zadnjih deset godina kontinuirano mijenjao trenere, bilo ih je čak 12, a s De Zerbijem, koji je zadnje dvije sezone vodio engleski Brighton, žele stabilnije razdoblje i povratak među najbolje francuske timove.

Prije dolaska talijanskog stratega Marseille su ove sezone vodila četiri trenera. Španjolac Marcelino započeo je natjecateljski period na klupi i na njoj se zadržao nešto manje od tri mjeseca, potom je vodstvo privremeno preuzeo Jacques Abardonado, da bi kormilo na nešto manje od pet mjeseci preuzeo Talijan Gennaro Gattuso. Sredinom veljače na klupu je potom sjeo iskusni Jean-Louis Gasset, ali samo do kraja natjecateljske sezone 2023./24.

Linker
07. rujan 2024 19:49