Rodrygo u sukobu s Messijem

 CARL DE SOUZA Afp
NAPADI NA BRAZILCA

Rodrygo nakon kaosa na Maracani na meti rasista: ‘Krenuli su u akciju, ali nećemo stati‘

Nakon što su mu korisnici bananama i emojima majmuna zatrpali račune, Rodrygo razmatra tužbu
Piše: HinaObjavljeno: 24. studeni 2023. 08:07

Brazilski napadač Rodrygo izjavio je u četvrtak da je žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama, dva dana nakon poraza Brazila u "superclasicu" od Argentine na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

"Rasisti su uvijek na dužnosti. Moje društvene mreže okupirane su rasističkim uvredama i glupostima svih vrsta", objavio je napadač Real Madrida u porukama objavljenim na svojim Instagram i X računima.

Navodno su korisnici "ukrasili" bananama ili emojima majmuna profil 22-godišnjeg sportaša, koji razmatra pravnu tužbu, navodi stranica Globo Esporte.

“Ako ne radimo ono što oni žele, ako se ne ponašamo onako kako oni misle da treba, ako nosimo nešto što im smeta, ako ne spuštamo glavu kad nas napadnu, ako ne zauzimamo prostore za koje oni misle da su njihovi, rasisti svojim kriminalnim ponašanjem stupaju u akciju. E pa nećemo stati", naglasio je nogometaš.

Njegovi reprezentativni suigrači, poput Neymara i Viniciusa Jr., koji je i sam redovito meta rasističkih napada u Španjolskoj gdje zajedno s njim igra u Real Madridu, izrazili su solidarnost s napadačem.

“Neugodno im je zbog tvog ispada, nikad ne prestani!”, podržala je “Ney” na Instagramu.

Neymar i Vinicius Jr izostali su zbog ozljeda tijekom utakmice protiv Argentine u 6. kolu južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Brazilska nogometna konfederacija (CBF) u priopćenju za javnost osudila je "rasistička djela" i uvjerila da će "nastaviti neumorno raditi na zabrani ove bolesti rasizma u nogometu".

Linker
11. veljača 2024 20:38