PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
GLASNO JE ODJEKNULO

‘Ronaldo je osvojio sve, bio je fenomen, ali sada treba stati! A portugalski izbornik opet je lagao...‘

Nakon poraza od Španjolske kojim su ostali bez Final Foura Lige nacija Portugalci su kritički nastrojeni
Piše: SNObjavljeno: 28. rujan 2022. 16:16

Posebice se to odnosi na izbornika Fernanda Santosa i Cristiana Ronalda.

Portugalcima je bio sinoć dovoljan i remi u Bragi protiv Španjolske kako bi dohvatili Final Four, ali golom Alvara Morate u 88. minuti slavila je Španjolska s 1:0 i probila se među 4 najbolje momčadi uz Hrvatsku, Nizozemsku i Italiju.

Ronaldo je protiv Španjolske odigrao jednu od najlošijih utakmica u posljednjih nekoliko godina u portugalskom dresu, a na kraju je bacio kapetansku traku čime je dodatno navukao bijes javnosti.

image

Fernando Santos

MIGUEL RIOPA Afp

Portugalska A Bola tako donosi naslov ‘Manje Ronalda, više Portugala‘, čime aludira kako bi Santosu bilo najbolje da na SP-u u Kataru primijeni recept Erika ten Haga iz Manchester Uniteda i slavnog igrača preseli na klupu.

Slično piše i O Jogo.

"Realnost je da je igrač Manchester Uniteda opasniji zbog svog imena i prošlosti nego što to doista jest u ovom trenutku", navodi O Jogo.

Na takve napise nadovezao se i bivši talijanski reprezentativac Antonio Cassano.

"U ovom trenutku Cristiano bi se trebao napraviti uslugu i shvatiti da ako nisi na određenoj razini, da bi trebao prestati. Osvojio je sve, bio je fenomen. Stani! Trebao bi prestati ili ćeš samo trčati na klupu", rekao je Cassano.

A zanimljiv je komentar imala i španjolska Marca vezano uz portugalskog izbornika Santosa.

"Lagao je, ponovno je lagao rekavši da će Portugal biti hrabra momčad, da će izaći na teren i dominirati protiv Španjolske. On je trener koji je ispisao povijest portugalske reprezentacije na Euru 2016., ali je sada teret pred vratima SP-a", navodi Marca.

Linker
18. travanj 2024 14:15