Kylian Mbappe

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
GLOBAL SOCCER AWARDS

Ronaldo najbolji strijelac svih vremena, Mbappe proglašen najboljim nogometašem godine: ‘Želim ispisati povijest!‘

Posebne nagrade dobili su nezaboravni Ronaldinho, Robert Lewandowski i Cristiano Ronaldo.
Piše: S.N.Objavljeno: 27. prosinac 2021. 18:24

Kylian Mbappe najbolji je nogometaš 2021. godine. Tako je barem odlučeno na dodjeli Globe Soccer Awards, nagrade koja se dodjeljuje od 2010. godine, a koju dodjeljuje ECA, udruga europskih profesionalnih klubova, u suradnji s EFEA, europskom udrugom nogometnih agenata.

"Veliko je zadovoljstvo biti ovdje, okružen pravim nogometnim legendama. Želim zahvaliti svima koji su vjerovali u mene i koji su mi pomogli da napredujem, prije svega mojoj obitelji, mojem klubu i mojoj reprezentaciji. Želim ispisati povijest nogometa i radim na tome", rekao je Mbappe na dodjelu nagrada koja se održala u Dubaiju.

Nagradu najboljeg strijelca godine koja nosi ime Diega Armanda Maradone je dobio Robert Lewandowski, a posebnu nagradu za najbolji sportsku karijeru odnio je Ronaldinho.

Za trenera godine proglašen je Roberto Mancini, a Cristiano Ronaldo se okitio nagradom za najboljeg strijelca u povijesti nogometa. Najbolja momčad je reprezentacija Italije, najbolja nogometašica Alexia Putellas, najbolji sportski direktor Txiki Begiristain, a najbolji menadžer Federico Pasorello. Najbolja ekipa je ženska selekcija Barcelone.

Linker
02. svibanj 2024 07:44