PATRICIA DE MELO MOREIRA Afp
PRVI PUT NAKON SP-A

Ronaldo se napokon pojavio i sve iznenadio: ‘Saudijska liga će biti među pet najjačih na svijetu‘

Portugalac nastupa za Al Nassr nakon što je u studenom prošle godine raskinuo s Crvenim vragovima
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. ožujak 2023. 15:44

Portugal večeras očekuje ogled protiv Lihtenštajna u prvom kolu skupine J kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Svoj trenerski debi na novom poslu imat će Roberto Martinez koji je nakon Svjetskog prvenstva u Kataru napustio Belgiju i nedugo zatim preuzeo ulogu šefa Portugala.

I dok je kod bivšeg izbornika Fernanda Santosa, kapetan reprezentacije i glavna zvijezda Cristiano Ronaldo počeo gubiti mjesto u prvih 11 (protiv Maroka i Švicarske ušao je s klupe u utakmicama nokaut faze), Martinez je najavio kako će on i dalje biti njegova okosnica. Peterostruki osvajač Zlatne lopte pojavio se pred novinarima na konferenciji uoči prve utakmice u ‘novoj eri‘, gdje je odgovarao na brojna pitanja te se osvrnuo na svoje dojmove o Saudijskoj ligi gdje za Al Nassr iz Rijada nastupa od ove zime nakon što je raskinuo ugovor s Manchester Unitedom. Bilo je to njegovo prvo pojavljivanje pred domaćim novinarima nakon Mundijala.

- Bio sam ugodno iznenađen kad sam došao. Za pet, šest ili sedam godina to će biti četvrta ili peta najkonkurentnija liga na svijetu ako nastave s istim planom - započeo je Portugalac, a onda je pričao o svojim planovima na reprezentativnoj razini.

image
FAYEZ NURELDINE Afp

- Sretan sam jer trener računa na mene. Obavio je razgovor sa svim igračima, pa tako i sa mnom. Nije me sramota priznati da sam imao jednu lošu fazu u karijeri, ali taj je period iza mene, i dalje imam želju odvesti Portugal do vrha. Kad god trener bude htio računati na mene, bit ću na raspolaganju.

Linker
23. travanj 2024 03:14