JEWEL SAMAD/AFP/PROFIMEDIA Jewel Samad/afp/profimedia
IMA JOŠ MNOGO ZA DATI

Ronaldo u četvrtak obara svjetski rekord? ‘To mi je motivacija, ali tu neću stati‘

Portugalci u četvrtak počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom protiv Lihtenštajna
Piše: HinaObjavljeno: 22. ožujak 2023. 22:18

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo izjavio je da su mu rekordi dodatni motiv, uoči utakmice s Lihtenštajnom u četvrtak, na kojoj bi mogao oboriti svjetski rekord po broju nastupa za reprezentaciju.

"Rekordi su mi motivacija, želim postati igrač s najviše odigranih utakmica za reprezentaciju u povijesti, to bi bilo nešto na što bih bio ponosan. Ali ne stajem tu, želim i dalje biti pozvan u reprezentaciju", rekao je napadač saudijskog Al Nassra.

Konkurencija iz Kuvajta

S ukupno 196 utakmica, portugalski kapetan trenutno dijeli ovaj rekord s kuvajtskim napadačem Baderom Al-Mutawom, 38-godišnjakom koji nije pozvan za prijateljske utakmice Kuvajta protiv Filipina i Tadžikistana.

On je svoju prvu utakmicu za Portugal igrao u kolovozu 2003. tijekom prijateljske utakmice protiv Kazahstana, a igrao je na svim međunarodnim natjecanjima od Eura 2004.

Već kralj svjetskih strijelaca u reprezentacijama sa 118 golova, Ronaldo stoga ima priliku kombinirati dva najimpresivnija rekorda u međunarodnom nogometu.

image
KEITA IIJIMA The Yomiuri Shimbun Via Afp

Ima još puno za dati

Ronaldo je rekao da je sretan na novom reprezentativnom okupljanju. "Imam još puno za dati reprezentaciji", rekao je 38-godišnji nogometaš dodavši kako ne pravi "dugoročne planove" za nastupe na Europskom prvenstvu iduće godine i Svjetskom prvenstvu 2026.

Krajem studenog prošle godine Ronaldo je napustio Manchester United, da bi nakon Svjetskog prvenstva u Katru i ispadanja njegove selekcije u četvrtfinalu prešao u saudijski Al Nassr.

Nogometaši Portugala u četvrtak počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo utakmicom na domaćem terenu protiv Lihtenštajna (20.45 sati). Drugu utakmicu u ožujskom ciklusu, Portugal će odigrati tri dana kasnije, na gostovanju kod Luksemburga.

Linker
23. rujan 2023 22:40