ALEXANDRE NETO/SPP/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA
PROGOVORIO I O MIROVINI

Ronaldo: Zamislite kako je pobijediti mlade zvijeri poput Haalanda, a saudijska liga je već bolja od francuske

Portugalac je osvojio tri nagrade na Global Soccer Awards
Piše: SNObjavljeno: 19. siječanj 2024. 21:18

Erling Haaland je osvojio novo veliko priznanje osvojivši Globe Soccer Award za najboljeg nogometaša, a na dodjeli nagrada u Dubaiju u centru pažnje je bio i Cristiano Ronaldo. On je osvojio nagradu za najboljeg nogometaša na Bliskom Istoku, nagradu omiljenog igrača među navijačima i nagradu za najbolji gol koja nosi ime po Diegu Armandu Maradoni. Cristiano Ronaldo je s 54 gola u 2023. bio i najbolji strijelac prošle godine.

- Ponosan sam što sam ovo osvojio. Zamislite kako je pobijediti mlade zvijeri poput Haalanda. A uskoro ću imati 39 godina! Sviđa mi se kad ljudi sumnjaju u mene, a onda ostvarim uspjeh. Kritike me ne pogađaju - rekao je Cristiano Ronaldo koji je komentirao i Ligu prvaka, odnosno tko je favorit za njeno osvajanje.

- Manchester City ima veliku šansu da ponovo osvoji naslov, a osim njih favoriti su Real i Bayern. City je imao nevjerojatnu sezonu, čestitam svima. Napokon su osvojili Ligu prvaka što su vjerojatno zaslužili prije dvije godine.

image
FABIO FERRARI/LAPRESSE/PROFIMEDIA Fabio Ferrari/lapresse/profimedia

Portugalski nogometaš je pričao i o igranju u Saudijskoj Arabiji.

- Jako sam sretan u Al-Nassru, to je bio velik korak. Nogomet u Saudijskoj Arabiji je u procesu, trebat će puno vremena da dođe na najvišu razinu, ali korak po korak će doći i do toga. Mislim da će saudijska liga biti među tri najbolje na svijetu. Saudijci će biti ponosni na nju. Liga već sada nije slabija od francuske Ligue 1. Nakon što igram godinu dana u njoj mogu reći da je kompetitivnija i bolja od francuske.

Cristiano Ronaldo je upitan i o odlasku u mirovinu.

- Umirovit ću se onog trenutka kada budem osjetio da sam gotov. Možda za 10 godina.

Linker
23. srpanj 2024 06:00