CHRISTOF STACHE Afp
UDARAC ZA BAYERN U MÜNCHENU

Rose: ‘Drugi Olmov gol je fantastičan, ali jedno me još više impresionira...; Tuchel: ‘Šokiran sam i razočaran‘

‘Žao mi je Harryja Kanea. Čovjek vjerojatno misli da nismo trenirali četiri tjedna‘
Piše: SNObjavljeno: 13. kolovoz 2023. 08:37

Malo tko je mogao očekivati takav konačni ishod, ali RB Leipzig sinoć je ‘razbio‘ Bayern u Münchenu s 3:0 i osvojio njemački Superkup.

Junak susreta bio je bivši dinamovac Dani Olmo koji je zabio hat-trick. Tresao je mrežu Bavaraca u 3., 44. i 68. minuti za veliko slavlje gostiju.

- Bila je to nevjerojatna izvedba momčadi. Trčali smo jako puno i donijeli smo puno dobrih odluka. Nema boljeg starta u sezonu od pobjede u Münchenu. Definitivno ću ponijeti loptu sam sobom, bit će to lijepa uspomena. Imamo mladu momčad i želimo napasti ostale momčadi u ligi. Vidjet ćemo što možemo postići ako ćemo konstantno igrati dobro, rekao je Olmo nakon susreta.

Hat-trick Danija Olma možete pogledati OVDJE.

Junaka susreta nahvalio je trener Leipziga Marco Rose.

- Dani Olmo je izvanredan nogometaš. Ovo je bila njegova sjajna izvedba, kao i cijele momčadi, a način na koji je zabio drugi gol je fantastičan. Ono što me još više impresionira je kako gura momčad prema naprijed i kako pomaže mladim igračima. Pobijedili smo 3:0, zabili lijepe golove i sačuvali mrežu netaknutom. Naravno da ne možete Bayern držati ‘tihim‘ svih 90 minuta i na mahove smo bili u defenzivi, ali bili smo pametni u kontranapadima, izjavio je Rose nakon susreta.

Bayernov trener Thomas Tuchel nakon susreta je upitan o uzrocima ovakvog poraza Bayerna.

- Ne, definitivno nemam odgovor na to pitanje i to je veliki problem. Ovo je u principu nastavak našeg posljednjeg domaćeg susreta protiv Leipziga. Ispada kao da nismo ništa radili četiri tjedna. Nemam objašnjenja. Jednostavno nije bilo dovoljno u svim segmentima igre, rekao je Tuchel.

- Žao mi je Harryja Kanea. Čovjek vjerojatno misli da nismo trenirali četiri tjedna. Ovo što smo pokazali nema veze s onime što smo radili i što želimo. Ovo je gorak poraz, žao mi je. Trenutno nemam rješenja. Šokiran sam i ekstremno razočaran, dodao je Tuchel.

Linker
19. svibanj 2024 07:47