Valeri Karpin kaže kako je znao da će Rusija biti izbačena

 ANTE CIZMIC/CROPIX Cropix
OČEKIVAO JE TAKVU KAZNU

Ruski izbornik opet govorio o izbacivanju s SP-a, spomenuo i Hrvatsku: ‘Isto bi bilo i da smo pobijedili‘

Karpin se opet oglasio o kazni Rusiji i istaknuo da pobjeda protiv Hrvatske ne bi ništa promijenila
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. ožujak 2022. 12:42

Rusija je izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine zbog agresije koju ta zemlja vrši nad Ukrajinom. Iako je svima jasno zašto su izbačeni, Rusi se ne mire sa time. Ruski izbornik Valeri Karpin najprije je rekao kako je "njegovim dečkima uništen san", a sada se dotaknuo i Hrvatske.

"Moji dečki imali su san koji je sada uništen. Ne trebam posebno naglašavati da su razočarani. Naravno da smo očekivali da će se pobjednik doigravanja odlučivati na travnjaku. Šteta zbog igrača koji su sanjali nastup na SP-u 2022. godine. Nadam se će FIFA-ine i UEFA-ine sankcije biti povučene brzo i da će se ruski nogomet brzo vratiti na međunarodnu pozornicu", rekao je najprije Karpin, a sada je u intervjuu za ruski Sport-Express dodao da će biti teško bez nogometa i da misli da reprezentacija i klubovi moraju nastaviti igrati.

Karpin je dodao i da je očekivao suspenziju Rusije, a pri tome je spomenuo i Hrvatsku koja je Rusiju pobijedila s 1:0 u zadnjem kolu kvalifikacija i tako ju poslala u dodatne kvalifikacije. Karpin ističe kako bi ih izbacili i da su pobijedili Vatrene.

"Izbacili bi nas i da nismo izgubili od Hrvatske i da smo direktno išli na Svjetsko prvenstvo 2022. godine. To je sigurno, sto posto. Sve je počelo 24. veljače i rekao sam svojoj supruzi da nećemo ići na Svjetsko prvenstvo. Nije to bilo očekivanje logičnog ishoda, već razumijevanje situacija. Žalba CAS-u? Sve čitamo i pratimo, ali to je sad nebitno", rekao je Karpin.

Linker
23. travanj 2024 03:14