Papu Gomez sa suigračima iz reprezentacije

 Moritz Mller/Alamy/profimedia
DVIJE GODINE SUSPENZIJE

S Argentinom je bio svjetski prvak u Kataru, a nekoliko tjedana prije toga se dopingirao

Alejandro Papu Gomez, aktualni igrač Monze, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli u listopadu 2022.
Piše: HinaObjavljeno: 20. listopad 2023. 21:30

Argentinski nogometaš Alejandro "Papu" Gomez, koji je s reprezentacijom osvojio naslov svjetskog prvaka prošle godine, bio je pozitivan na dopinškoj kontroli u listopadu 2022., a Španjolska antidopinška agencija mu je izrekla dvogodišnju zabranu nastupa.

U vrijeme provedene dopinške kontrole Gomez je igrao za Sevillu iz koje je u rujnu ove godine prešao u Monzu koja je u petak potvrdila vijest u suspenziji 35-godišnjeg argentinskog ofenzivca.

"Monza objavljuje da je preko Talijanskog nogometnog saveza od Fife primila obavijest o suspenziji koju je izrekla Španjolska antidopinška agencija, a odnosi se na Alejandra Daria Gomeza", stoji u priopćenju talijanskog prvoligaša.

U Gomezovom uzorku je pronađena nedopuštena tvar terbutalin, za koju Gomez tvrdi da ju je unio preko sirupa protiv kašlja.

image
Pressinphoto Sports Agency/Alamy/profimedia

Monza je priopćila da je "pozitivan rezultat na testiranju rezultat nesvjesnog unosa".

Testiranje je provedeno nekoliko tjedana prije početka Svjetskog prvenstva 2022. u Katru, na kojem je Gomez bio u početnoj postavi na dvije utakmice, ali nije zaigrao u finalu protiv Francuske.

Gomez je veći dio karijere proveo igrajući u talijanskim klubovima. Tri sezone je proveo u Cataniji (2010. - 2013.), a potom je sedam godina nosio dres Atalante (2014. - 2021.) za koju je postigao 59 pogodaka u 252 nastupa u svim natjecanjima.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Sevillom, Argentinac je dva mjeseca bio bez kluba, a onda je prihvatio poziv Monze za koju je odigrao dvije utakmice.

Linker
27. travanj 2024 15:24