DARREN STAPLES Afp
EMOTIVNI INTERVJU

S Arsenalom juri prema naslovu, na Otok je stigao iz Rusije, a sada oštro govori o njoj: ‘Teroristička država‘

Prije odlaska u Manchester City, nešto više od godinu dana proveo je u ruskoj Ufi
Piše: SNObjavljeno: 24. ožujak 2023. 23:23

Ne želim ni izgovoriti to ime, samo ću reći - teroristička država. U oštrom tonu, govoreći o Rusiji, Oleksandr Zinčenko otvorio je intervju za Daily Mail u kojem je najveći dio prostora posvećen upravo ratu na prostoru Ukrajine.

Lijevi bek Arsenala, koji je prošlog ljeta s Etihada stigao na Emirates, skupio je 21 nastup u tekućoj sezoni Premier lige u kojoj Topnici koračaju prema prvom naslovu nakon 19 godina čekanja. Iza 26-godišnjeg Ukrajinca posebno je teških proteklih godinu dana, nakon što je počela nova agresija Rusije na njegovu domovinu. Zanimljivo, Manchester City ga je 2016. kupio upravo od ruske Ufe, u kojoj je proveo nešto više od godinu dana prije negoli se otisnuo na Otok.

- Zahvalan sam Ufi na svemu što su učinili za mene, ali od terorističke invazije ne želim imati nikakvih sjećanja na to vrijeme, jer svaki dan ukrajinski narod umire zbog njih, zbog njihovih bombi - rekao je Zinčenko.

Njegova reprezentacija u nedjelju od 18 sati gostovat će upravo kod Engleske, u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

- Želim zahvaliti ukrajinskoj vojsci na tome što još uvijek možemo igrati nogomet i predstavljati našu državu. Svaki put kada igramo znamo da igramo za naš grb i našu zemlju, svi shvaćamo odgovornost koja dolazi s tim - zaključio je.

Osim Engleske, Ukrajina je smještena u skupinu sa Sjevernom Makedonijom, Maltom i Italijom.

Linker
25. travanj 2024 03:13