SIMON COOPER/PA IMAGES/PROFIMEDIA
20 GODINA OD SLAVLJA

S tri pogotka postao drugi najbolji strijelac reprezentacije, simpatična država sve bliže pobjedi

Svoju prvu i jedinu pobjedu doživjeli su prije gotovo 20 godina, kada su pobijedili Lihtenštajn s 1:0
Piše: Vito TomasObjavljeno: 21. ožujak 2024. 21:41

Nogometna reprezentacija San Marina uvjerljivo je posljednja na FIFA-inoj rang ljestvici. Situacija je takva već dugi niz godina, vreća su za napucavanje praktički svakoj reprezentaciji protiv koje igraju, a za njih je postignut pogodak gotovo pa jednak pobjedi. A upravo su u posljednje tri utakmice u kvalifikacijama za Euro van svih očekivanja uspjeli postići po pogodak. Izazvali su tako simpatije šire nogometne javnosti i pridobili srca brojnih novih fanova.

Svoju prvu i jedinu pobjedu doživjeli su prije gotovo 20 godina, kada su u prijateljskoj utakmici protiv Lihtenštajna slavili s 1:0. Od tada traje njihov pohod na novu pobjedu, a činilo se da bi taj post mogao završiti prijateljskim ogledom protiv Svetog Kristofora i Nevisa.

Ipak, mala državica unutar sastava Italije nije uspjela. Poraženi su s 1:3, a priliku za iskupljenje i prvu pobjedu nakon travnja 2004. imat će za nekoliko dana kada ponovno igraju protiv istog protivnika. Zanimljivo je, pak, s ove utakmice da je pogodak za San Marino zabio Filippo Berardi koji je tako postao drugi najbolji strijelac u povijesti reprezentacije!

Naime, Berardi je uspješno realiziranim jedanaestercem stigao do broja od tri gola u reprezentativnom dresu i zauzeo drugo mjesto na vječnoj tablici. Ispred njega samo je svojevrsna legenda nacije, već umirovljeni Andy Selva, koji na svom kontu ima osam zabijenih golova. Na trećem mjestu ljestvice je Manuel Marani s dva pogotka, a slijedi ga niz igrača s jednim postignutim golom.

Linker
02. svibanj 2024 00:58