Cristiano Ronaldo

 - Afp
POZIV NOVCA

Saudijci najvećim pojačanjem pokušavaju privući još velikih imena: Stiže li Ronaldu zvučno pojačanje?

Nakon Cristiana Ronalda, Al Nassru su na vidiku nove akvizicije
Piše: Ante ŠakićObjavljeno: 08. siječanj 2023. 08:00

Nakon potpisa Cristiana Ronalda, vodeća momčad saudijskog prvenstva - Al Nassr, ne namjerava stati uveseljavati svoje navijače s dovođenjem velikim zvijezda nogometa. Saudijci se nadaju kako će s Ronaldom u svojoj momčadi lakše privući ostala velika imena. Prvi na popisu akvizicija je njemački reprezentativac i veznjak Borussije Dortmund - Marco Reus.

Kapetan momčadi iz Dortmunda jedno je od etabliranih imena iz europske igre na vidiku Bliskog istoka. Al-Nassr je prošlog tjedna dovršio svoje dovođenje Ronalda iz Manchester Uniteda koje je privuklo naslovne strane, nakon što je potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 175 milijuna funti po sezoni. Sličnom taktikom misle privući i 33-godišnjeg Nijemca, koji bi na taj način uspio "zažmiriti" na ponude iz Premier lige.

Reus je ostao vjeran svom klubu iz rodnog grada više od desetljeća dok je vidio niz suigrača poput Roberta Lewandowskog, Ilkaya Gundogana i Erlinga Haalanda kako ih mame novi izazovi i izgledi da se stalno natječu za najveće trofeje, iako bi njegova dugogodišnja suradnja s Dortmundom mogla doći kraju ovog ljeta.

image

Marco Reus propustio je radi ozljede četiri velika turnira

SASCHA SCHUERMANN Afp

Njemačkom reprezentativcu ističe ugovor na kraju sezone i nakon 11 godina u Borussiji, nitko mu ne bi zamjerio kada bi iskoristio priliku koja mu se nudi. Razvio se u jedno od zaštitnih lica momčadi iz Dortmunda, pomažući im da stignu do finala Lige prvaka u svojoj prvoj sezoni, upisao je preko 350 nastupa, zabio 156 puta i dvaput je proglašen njemačkim igračem godine. Također, igrao je 48 puta za Njemačku, a ozljeda gležnja uskratila mu je mjesto na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Da ih novac "svrbi", a apetiti visoki, Saudijci potvrđuju gotovo svaki dan. Kako prenosi Foot Mercato, nakon Reusa, Al Nassr zainteresiran za rekordno potpisivanje Real Madrida svih vremena, Edena Hazarda. Trener kluba, Rudi Garcia, dobro poznaje Belgijca iz njihovog zajedničkog vremena u Lilleu, od kuda je zvijezda Real Madrida krenula u svoj veliki "proboj".

image

Eden Hazard

KENZO TRIBOUILLARD Afp

Iako je to možda imalo smisla 2019., gledano unatrag, potez od 115 milijuna eura pokazao se kao pogreška Real Madrida i očekuje se da će Hazard napustiti klub na ljeto, unatoč tome što ima još godinu dana ostao na svom ugovoru u tom trenutku. Može li Al Nassr biti njegova sljedeća destinacija?

Linker
26. travanj 2024 05:28