JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTIMAGE/PROFIMEDIA Jb Autissier/panoramic/bestimage/profimedia
CRNOGORSKA LEGENDA

Savićević progovorio o Vatrenima: ‘Hrvatska je s dva udarca uzela medalju, a jednu stvar mi je priznao i Boban‘

Dejan Savićević je u podcastu Sportlight komentirao igru Hrvatske na Svjetskom prvenstvu
Piše: SNObjavljeno: 12. veljača 2023. 10:56

Svjetsko prvenstvo u Kataru dalo je mogućnost da se pogleda veliki broj utakmica zbog činjenice da su svi stadioni bili smješteni jedan blizu drugome. To je iskoristio Dejan Savićević, nogometna legenda i aktualni predsjednik Nogometnog saveza Crne Gore koji je u podcastu Sportlight otkrio kako je gledao većinu utakmica, a naglasak mu je bio na utakmicama Hrvatske i Srbije.

U analizi igre Hrvatske u Kataru Savićević je nekoliko puta naglasio kako su Zlatko Dalić i njegovi igrači imali dosta sreće.

"Jedan moj igrač me je pitao što misli Hrvatska da u tri utakmice s dva šuta i dva gola igra finale Svjetskog prvenstva. Hrvatska je imala dobar vezni red, što se znalo i prije početka Svjetskog prvenstva, ali nedostajao joj je taj prvi napadač tipa Mandžukić što mi je rekao i Zvonimir Boban prije početka Svjetskog prvenstva. Petković i Livaja nisu igrači tog nivoa da mogu biti prevaga na terenu. Nedostajao im je i bočni igrač profila Rebića koji igra u Milanu, a koji valjda odbija igrati za reprezentaciju Hrvatske dok je Dalić izbornik. Hrvati su na ta dva mjesta, a to se i vidjelo na Svjetskom prvenstvu, imali najviše problema", rekao je Savićević, ali i naglasio:

"Osim toga su imali dosta dobru ekipu, imali su i sreće, ali su imali i taj vezni red - Modrić, Kovačić i Brozović - koji su stvarno dominirali. Hrvatska je napravila veliku uspjeh. Na utakmici protiv Maroka su zasluženo pobijedili i osvojili treće mjesto tako da su Hrvati u vrhu svjetskog nogometa", istaknuo je nekadašnji nogometaš Budućnosti. Crvene zvezde, Milana i bečkog Rapida.

Savićević se osvrnuo i na igru Srbije u Kataru:

"Srbija je uz malo sreće mogla proći grupu, ali pitanje je što bi bilo dalje jer je momčad bila o totalnom fizičkom rasulu. Mundijal nije došao u najboljem trenutku za reprezentaciju Srbije", rekao je Savićević.

Linker
25. travanj 2024 10:38