Sadio Mane

 PIUS UTOMI EKPEI Afp
KUP NACIJA

Senegalci se i s dva igrača više mučili protiv Zelenortskih otoka, Mane pretrpio težak faul pa zabio gol

Favorizirana momčad pokazala je prilično nesnalaženje u napadu i na ovoj utakmici.
Piše: HINAObjavljeno: 25. siječanj 2022. 19:24

Nogometaši Senegala plasirali su se u četvrtfinale afričkog Kupa nacija nakon 2-0 pobjede protiv Zelenortskih otoka.

I u ovom susretu Senegal je pokazao prilično nesnalaženje pred suparničkim vratima, a podsjetimo kako je u skupini Senegal, u tri utakmice, dvije odigrao uz 0-0, dok je jedino pobijedio Zimbabve (1-0).

Pitanje je i kako bi završio ovaj ogled da Zelenortski otoci nisu ostali bez čak dvojice igrača. U 21. minuti je isključen Patrick Andrade, ali Senegal ni tada nije znao naplatiti igrača više.

U 57. minuti je pocrvenio Vozinha, vratar Zelenortskih otoka, a vrlo brzo nakon toga Senegal je ipak zabio. Nakon kornera lopta je došla do Sadia Manea, najboljeg senegalskog igrača, koji je majstorski pogodio pod gredu za prvi pogodak na utakmici. Unatoč velikom manjku na terenu Zelenortski otoci su pokušali izjednačiti, no u sudačkoj nadoknadi su kažnjeni novim golom. U 92. minuti Dieng je realizirao kontranapad i postavio konačnih 2-0.

U nastavku utorka ogled osmine finala još će odigrati Maroko i Malavi. Podsjetimo kako se već znaju dva četvrtfinalna para, a sastat će se Kamerun - Gambija te Tunis - Burkina Faso.

Linker
16. travanj 2024 17:36