Gavi

 JOSE BRETON Nurphoto Via Afp
LJETNI BLOCKBUSTER

Senzacionalan transfer na pomolu: Chelsea razbija kasu i krade Barceloni njenog najvećeg dragulja?

Pred igrača, njegova menadžera i roditelje bit će postavljen bijeli papir...
Piše: SNObjavljeno: 14. travanj 2023. 08:07

Priča koja bi mogla ovladati ljetom, barem kada su transferi nogometaša u pitanju, upravo se stvara. Barcelonin wunderkind Gavi, osvajač FIFA nagrade Golden Boy za najboljeg mladog igrača prošle godine, na meti je londonskog Chelseaja. Da to nisu samo obične pričice, glasine i naklapanja, potvrđuje jutarnji tekst u španjolskom AS-u.

Kako tvrdi novinar Manu Sainz, predsjednik londonskih plavaca, suludo bogati i rastrošni Amerikanac Todd Boehly spreman je pred Gavija, njegova menadžera i nekoć renomiranog igrača Ivana De La Penu i igračeve roditelje staviti bijeli papir. Na njega će morati napisati samo jednu brojku, a to je godišnja plaća u Chelseaju od 1. srpnja ove godine.

Odštete prema Barceloni neće biti. Mladiću dan ranije ističe ugovor kojeg je potpisao još u rujnu 2020. godine, dok je bio član klupske Akademije. Onaj kojeg je potpisao lani, a do 2026. godine nije važeći, presudilo je ranije ove godine vodstvo La Lige, zbog Barceloninih financijskih dubioza. Stoga, pred Boehlyjem i upravom nije ništa drugo nego nagovoriti 18-godišnjeg veznjaka da je Chelsea ono najbolje za njega u budućnosti.

image
GONGORA Nurphoto Via Afp

AS piše o tome kako su igraču spremni ponuditi jednu od najvećih plaća u Premier ligi uopće. Sve ono što bi, da je igrač pod dugotrajnijim ugovorom, morali dati na ime odštete, sada su spremni uložiti u igračev ugovor. A sam Gavi morat će odlučiti - ljubav prema Barceloni ili novac...

Barcelona mu, sasvim sigurno, ne može dati toliko u eventualnom novom ugovoru, a i pitanje je kako će teći njihovi procesi registracija igrača za sljedeću sezonu. Gavi, po svemu, pa i po broju kojeg je trebao nositi nakon potpisa nevažećeg ugovora nasljednik trenera Xavija na terenu, sada je na velikoj prekretnici.

No, priča oko transfera počela je prije otprilike tri tjedna kada su se prvi puta sastali igračev menadžer De La Pena i predstavnici Chelseaja. Tada je u Madridu dogovorenu da će na sljedećem sastanku biti prisutni i igračevi roditelji kojima će se detaljno predstaviti ono što u Londonu planiraju s njime. Da se pita samo Gavija i njegovo srce, piše AS, on bi uvijek ostao u Barceloni. Međutim, sve ono što mu u Chelseaju već sada nude, otvoreno mu golica maštu.

Ne manje važno, put kojim Chelsea ide prema Gaviju jasno otkriva i drugu stvar. Znači li to da bi trener Chelseaja mogao od ljeta postati Luis Enrique? Vrlo vjerojatno, a to bi značilo i svojevrsni reunion s Gavijem koji ga je vodio u španjolskoj reprezentaciji.

Linker
03. svibanj 2024 23:53