Niko Kristian Sigur protiv Dinama

 VOJKO BASIC Cropix
BLIŽI SE DEBI

Sigur otkrio zašto je odbio Hrvatsku: ‘Nije bilo lako, a putovanja od 20 sati mi nisu problem‘

‘Je li odluka bila teška? Naravno. Igram u Hrvatskoj, igrao sam za U21 reprezentaciju...‘
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2024. 16:54

U subotu, od 22 sata po hrvatskom vremenu, nogometaši SAD-a i Kanade odmjerit će snage u utakmici s prijateljskim predznakom. Dva od tri domaćina Svjetskog prvenstva 2026. godine, uz Meksiko, sastaju se u Kansas Cityju, a taj bi grad mogao pamtiti Niko Kristian Sigur.

Naime, Hajdukov igrač sutra bi mogao, odnosno trebao, debitirati za kanadsku reprezentaciju, nakon što je nedavno odlučio zaigrati za nacionalnu vrstu države u kojoj je i rođen. Uoči premijernog nastupa, 20-godišnjim braničem bavio se i The Athletic, koji je čitateljima pobliže opisao njegov nogometni profil i zašto je odabrao Kanadu ispred Hrvatske.

- Jedna od prekrasnih stvari o Kanadi jest multikulturalizam. Iako je Sigur odrastao u Vanocouveru, on zaista igra kao Hrvat. Razumije kako nogomet funkcionira. Pametan je i ima iskustvo, iako je mlad - rekao je to kanadski izbornik, Jesse Marsch.

Nakon dolaska u kanadski tabor, Sigur je dao intervju i za TSN, gdje se osvrnuo na prelazak u novi nacionalni dres.

- Je li odluka bila teška? Naravno. Igram u Hrvatskoj, igrao sam i za U21 reprezentaciju. Nije bilo lako, ali osjećao sam da je to odluka koju želim napraviti, koju moram napraviti i da je sada vrijeme za takav potez. Sretan sam što me izbornik dobro primio, uzbuđen sam zbog cijelog projekta i veselim se budućnosti.

Iako će ga, na putu do reprezentacije, čekati dugačka putovanja, to mu neće biti prepreka.

- Moram putovati 20 sati, ali to nije problem za mene. Vidim da svi dečki to prolaze, dolaze iz svih dijelova Europe, ili gdje već igraju, i nitko se ne žali. Svi žele biti ovdje i nositi ovaj dres - zaključio je za Athletic.

Linker
06. rujan 2024 19:24