ANDREAS SCHAAD - FC RED BULL SALZBURG/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Andreas Schaad - Fc Red Bull Salzburg/imago Sportfotodienst/profimedia
NEOČEKIVANO ISPADANJE

Sjajna partija Vatrenog u iznenađujućem porazu njegove momčadi, zabio je gol, asistirao, ali nije bilo dovolljno

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Salzburg poveo s 1:0 golom Oumara Soleta
Piše: HINAObjavljeno: 04. travanj 2024. 23:31

Nogometaši Sturma izborili su plasman u finale austrijskog Kupa nakon što su u polufinalu na gostovanju pobijedili RB Salzburg s 4-3. Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Salzburg poveo s 1:0 golom Oumara Soleta u 11. minuti.

Sturm je potom okrenuo rezultat s tri gola u nizu, a strijelci su bili Wiliam Boving (25), Tomi Horvat (52) i David Schnegg (71). Hrvatski nogometaš Luka Sučić je vratio nadu domaćinu smanjivši u 79. minuti na 2-3, no sam odvije minute kasnije Niklas Geyrhofer postiže za 4:2. U 90. minuti je Aleks Terzić na Sučićevu asistenciju postavi konačnih 3:4.

Sučić je ušao u igru u 55. minuti, dok je Roko Šimić za Salzburg zaigrao od početka drugog dijela.

Sturm, koji je branitelj naslova, je tako drugu godinu uzastopce izbacio Salzburg, lani je to bilo u četvrtfinalu nakon izvođenja jedanaesteraca.

Sturm će u finalu igrati protiv bečkog Rapida koji je u srijedu na gostovanju porazio Leoben s 3:0 golovima Guida Burgstallera (26), Christopha Langa (41) i Fallyja Mayulua (90+1).

Finale je na rasporedu 1. svibnja, a bit će to repriza lanjskog izdanja kada je Sturm pobijedio s 2:0.

Za Rapid će to biti čak 30. finale, a do sada je slavio 14 puta, pri čemu zadnji put 1995. godine, dok je Sturm izborio 11. finale pri čemu je Kup osvojio šest puta. Rekorder je bečka Austrija s 27 naslova.

Linker
04. travanj 2024 23:31