Gomez je na SP-u odigrao samo 109 minuta, protiv Saudijske Arabije i Australije

 EVRIM AYDIN Anadolu Agency Via Afp
POZNATO IME

Skandal u redovima svjetskih prvaka: Nije igrao ni protiv Hrvatske ni finale, Messi i društvo ga se odrekli?

Nogometnu reprezentaciju Argentine lagano trese jedna nesvakidašnja priča.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. ožujak 2023. 17:46

Alejandro Papu Gomez (35) prozvan je za korištenje crne magije, s pomoću koje je želio sebi osigurati mjesto u Kataru.

Ovu priču ispričao je umirovljeni novinar ESPN- a Gonzalo Cardozo na svom YouTube kanalu. Informacija se odmah proširila svjetskim medijima. Prema toj priči dogodilo se sljedeće:

Papu Gomez je jako želio na Svjetsko prvenstvo, ali je gubio poziciju zbog naleta Giovannija Lo Celsa. Tada se veteran obratio vještici, kako bi uz pomoć čarolija usporila Lo Celsov oporavak od ozljede. Uz pomoć mračnih sila ili bez njih, Lo Celso na kraju doista nije mogao u Katar - umjesto njega otišao je Alejandro.

Činjenice su navodno otkrivene nakon utakmice s Nizozemskom - tada je i sam Papu izbrbljao da je imao kontakt s vračarom, a ona mu je predvidjela pobjedu Argentine. Neimenovani suigrač potom je odlučio provjeriti i samu vješticu, te je doznao da je "radila" i na Lo Celsu. Uskoro se ta priča proširila po cijeloj svlačionici. Na kraju nije igrao ni protiv Hrvatske u polufinalu, ni protiv Francuske u finalu.

image
SALIH ZEKI FAZLIOGLU Anadolu Agency Via Afp

I premda je 35-godišnji Papu Gomez smio proslaviti povijesnu pobjedu, čini se da je njegova daljnja sudbina u reprezentaciji odlučena. Nije pozvan za prve utakmice Argentine kao svjetskog prvaka, formalni razlog je što se Gomez oporavlja od ozljede zbog koje u ovoj godini uopće ne igra. Pravi razlog je navodno nespremnost igrača, uključujući Messija i Di Mariju, da takvu osobu vide u momčadi.

Ovako tešku optužbu Gonzalo Cardozo nije potkrijepio nikakvim konkretnim dokazom. Uglavnom, sve se temelji na pričama. Primjerice, novinar je primijetio da s Papu Gomezom nakon pobjede nitko nije komunicirao na društvenim mrežama, iako su se Argentinci aktivno tagirali i objavljivali zajedničke fotografije. Također, već na slavlju u Buenos Airesu igrač je bio sam, s njim su pobjedu slavili samo Nicolas Otamendi i Sergio Aguero. Oni navodno nisu znali za priču o vještici.

Čak je kao argument bivši novinar naveo reakciju na izostanak Papua Gomeza s najnovijeg popisa. Gomez je napisao dirljivu objavu na društvenim mrežama, u kojoj je rekao da sanja o što skorijem povratku, ali nije dobio želje za brzi oporavak ili barem obične emotikone od suigrača. Samo je vratar Martinez komentirao objavu. Doduše, Gomez ima 35 godina

Cardozo je rekao da su mu nakon objave ove priče argentinski reprezentativci pisali poruke u kojima su ga pitali kako je saznao taj podatak. No, sve su to samo riječi novinara, a pravih dokaza nema, postoje samo neizravni znakovi zategnutih odnosa između Gomeza i ekipe.

Nakon objave ove dvojbene informacije, Gomeza su na društvenim mrežama odmah zasuli pitanjima: Je li koristio vračaru u te svrhe? Nogometaš je čak morao ugasiti komentare.

Papu Gomez nije prvi nogometaš koji se navodno obratio za pomoć Mračnim silama. U posljednje vrijeme, općenito, takve su priče sve češće. Još 2018. mediji su govorili o Romeluu Lukakuu koji je navodno svaki korak u karijeri provjeravao kod poznatog "čarobnjaka".

"Čini se kao da je osobni čarobnjak savjetovao napadača gdje da ide, a gdje da ne ide", prisjetio se, između ostalog, ove priče Ibrahimović. No, sam nogometaš brzo je sve demantirao.

Paul Pogba je upao u veću zbrku - prema glasinama on je uz pomoć crne magije pokušao je baciti prokletstvo na Mbappéa. Istina, bivši nogometaš Manchester Uniteda sve je demantirao, a Kylian nije povjerovao u informaciju - na kraju je sve doista ispao lažnjak Pogbinog starijeg brata.

Na razini reprezentacija dogodio se i zabavan trenutak - nogometne vlasti Senegala planirale su uz pomoć vračara oporaviti Sadia Manea od ozljede za Svjetsko prvenstvo. Mane ipak nije igrao u Kataru...

Linker
24. travanj 2024 12:30