Luka Menalo (u sredini)

 AFP
SLAVLJE U BiH

Skandiralo se Džeki i Pjaniću, pljeskalo kritiziranom izborniku, ali prave je ovacije dobio dinamovac!

Bivši strateg Dinama dobio je satisfakciju. Ali, veliki ljubimac navijača je aktualni član modrih...
Piše: Miljenko KaračićObjavljeno: 15. lipanj 2022. 16:13

Mjesecima osporavani izbornik BiH Bugarin Ivajlo Petev napokon je doživio satisfakciju. Sa zeničkog stadiona Bilino polje ispraćen je dugim pljeskom navijača BiH koji su ga nagradili poslije 3:2 pobjede nad Finskom u utakmici punoj preokreta. Bivši trener Dinama sada ima i igru kakvu navijači žele i borbenost na terenu i osam bodova koji su Zmajeve izbacili na prvo mjesto u trećoj skupini druge po snazi Lige nacija.

- Imamo dvije pobjede kući i dva neodlučena rezultata u gostima. U dobroj smo poziciji. Još ništa nije gotovo, ali imamo sve u svojim rukama. Finsku smo pobijedili snagom momčadske igre - kazao je Luka Menalo koji je postao pravi ljubimac navijača BiH.

image

Ivajlo Petev

JEAN CATUFFE Dppi Via Afp

Krilni Dinamov napadač koji je bio i strijelc protiv Crne Gore (1:1) doživio je prave ovacije u Zenici. Nakon što su navijači skandirali ime dvostrukog strijelca i kapetana Edina Džeke, te nikad borbenijeg Miralema Pjanića u jednom trenutku Bilinim poljem odjekivalo je: Luka Menalo!

Vrlo rano domaćin je poveo pogotkom Pjanića s bijele točke, da bi Finci ekspresno došlu do preokreta iz dva pogotka iz kontri kroz poprilično šuplju obranu domaćina. Ipak do odmora Džeko je uspio poravnati nakon što su sunarodnjaci Ivajla Peteva u VAR sobi povrdili da Džeko nije bio u zaleđu, što je razljutilo Fince.

image

Haris Duljević i Edin Džeko

ELVIS BARUKCIC Afp

Ključni potez Petev je povukao na poluvremenu, kada je promijenio formaciju na 3-5-2 i zatvorio prostor Fincima, bez obzira na to što je Pukki promašio zicer. A onda je Džeko zabio i treći pogodak za pobjedu koja realno BiH gura u priliku da osvoji prvo mjesto u skupini i probije se među najjače reprezentacije u idućem ciklusu Lige nacija.

- Čestitam momcima na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi. Dali su sve od sebe, a to nije lako u ovom terminu. Igrali smo veoma dobro, ali nažalost i promašili dosta zicera. S druge strane, protivnik je par puta prišao golu i zabio dva puta. To me je jedino zabrinulo. Zabili smo tri gola, pobijedili i sretni smo zbog toga, - kazao je Petev kojeg u rujnu čeka ključni susret s Crnom Gorom koja je u Bukureštu deklasirala Rumunjsku 3:0 hat-trickom Stefana Mugoše.

Linker
19. travanj 2024 10:14